Стало відомо, що насправді криється під намірами змінити «Мінськ»
05.05.2021 15:37

Україна зацікавлена у максимальному відтягуванні вирішення питання по Мінським домовленостям. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA повідомив політолог Володимир Цибулько.

Коментуючи те, що Зеленський та Кравчук говорять про необхідність переписувати Мінські домовленості і переносити місто зустрічі, а також підключати туди США, Великобританію і інші країни, наш співрозмовник зауважує наступне: «Насправді, це досить грамотний тактичний хід, який має змогу тягнути паузу. Україна зацікавлена у максимальному відтягуванні вирішення питання».

«Доти Росія не ослабшає, ми вимушені тягнути паузу, у нас немає особливого вибору», - додав політолог.

За словами експерта, час працює проти Росії, просто Зеленський тягне час через такі доволі принизливі для України ситуації, які часом нагадують готовність до капітуляції, але по факту ми прекрасно розуміємо, що час працює проти РФ, і цей час треба тягнути по максимуму.

Що ж до розмов про залучення США, то, на думку аналітика, насправді мова раніше йшла на початках, але Франція та Німеччина тягнули на себе ковдру і хотіли довести, що на євразійському континенті Франція і Німеччина будуть грати роль такого колективного архітектора безпеки. В результаті вони програли.

«Франція і Німеччина просто принижені російською стороною через готовність до компромісу з Росією, і це поразка Франції і Німеччини одночасно. Тобто українська сторона такими жестами пробує дати якусь точку опори для не зовсім капітулянтського виходу з цієї ситуації для Франції та Німеччини», - резюмував наш співрозмовник політолог Володимир Цибулько.