Міжнародний експерт розповів, ким є Блінкен для України
06.05.2021 13:35

Сергій Даниленко переконаний, що Блінкен в Україні здійснює м’яку форму контролю і пояснив за чим саме.

Про це доктор політичних наук та модератор аналітичній групи Geostrategy UA розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Говорячи про приїзд Блінкена до України та відповідаючи чи не є це своєрідною ревізією справ, Даниленко сказав, що він намагається проконтролювати фінансові витрати у нашій країні їхніх платників податків.

«По-перше, Блінкен буде зразу в кількох іпостасях, включаючи навіть і особисті причини, бо його пращури походять з України, це також ми повинні визначати. Він власне відвідує батьківщину своїх родичів. Друге. Безсумнівно, що США до певної міри залишаються ревізором, а більшою мірою контролюють те, як витрачаються гроші американських платників податків, оскільки США фінансують і військову сферу, і інші сфери, де відбуваються чи мають відбуватися реформи. Звичайно, до певної міри розмова буде відбуватися, американська дипломатія схиляється до рівноправного або партнерських паритетних відносин, але зрозуміло, що сильна держава буде вказувати і рекомендувати прискорити ті процеси, на які витрачаються і гроші, і увага західного світу. Тому не можна говорити, що Блінкен підкреслить, що він ревізор, що він приїхав сюди і викликав на килим все керівництво. Ні. Але певні зобов'язання уряд України і президент, безсумнівно, на себе в рамках цього візиту візьмуть», - пояснив він.

Також експерт розповів, для чого в Україну приїхала Вікторія Нуланд.

«Скоріш, до того ж, Блінкен з інспекцією приїхав, а не ревізувати, це м'яка форма контролю. Він має проінспектувати ситуацію тут і доповісти президентові США Байдену. А для того, щоб краще розібратися у ситуації, поновити свої контакти, тут Вікторія Нуланд присутня. І от тоді ми можемо розраховувати на те, що і Джон Байден буде мати свіжу інформацію про події, і, відповідно, і ми отримаємо нове домашнє завдання», - резюмував співрозмовник.