«Знахарь ты хренов…» Степанов розповів, як героїчно боровся з третьою хвилею COVID-19 і переміг. Українці не згодні
07.05.2021 11:08

Україна офіційно вийшла з третьої хвилі пандемії. З 8 травня в країні не залишиться жодного регіону з червоним рівнем епіднебезпеки. Сьогодні відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС і вже завтра Сумська область змінить колір.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Це були надзвичайно складні 2 місяці. Тільки нам і Богу відомо, як ми зуміли втримати ситуацію під контролем. За кожне життя боролися, як на війні. За що величезна шана й подяка нашим медикам.

Щодня я був на зв’язку з лікарями, які з жахом повідомляли нові подробиці перебігу південноафриканського штаму. Про складність лікування та одужання. На превеликий жаль, на цій ковідній війні не обійшлося без втрат. Третя хвиля забрала найбільше життів проти перших двох. Адже величезна кількість хворих спровокувала велику кількість смертей. Вірусу було байдуже кого забирати – чи молодого чоловіка 37-ми років, який вів правильний спосіб життя й займався спортом, чи літніх людей», - підкреслив міністр.

За словами Степанова, перші тижні вірус розвивався шаленими темпами, галопом підкошуючи цілі міста.

«Кінець березня й початок квітня були найпіковішими. Усвідомлювали, що нам може не вистачити кисню, щоб забезпечити всю країну. Потужності на Львівському хімічному заводі не витримували та в якийсь момент частина виробничих потужностей зупинилась. Проте за ніч вдалося їх відновити.

Ми весь тиждень у цілодобовому режимі розподіляли кисень по медзакладах і не залишили без кисню жодного. Наприклад, одна з міських лікарень Києва до пандемії потребувала 3 тони кисню на місяць, а під час третьої хвилі – 5,5 тон на добу.

На піку епідемії в лікарнях були 44 тисячі пацієнтів, які перебували на кисневій терапії. А ще рік тому потужності всієї країни складали всього 3,5 тисячі ліжок.

Але ми впоралися. Подолали чергову хвилю COVID-19, але поки не вірус. Тому зараз надзвичайно важливо не розслаблятися, а продовжувати дотримуватися протиепідемічних правил на вихідних. Ми всі з дитинства звикли, що травневі свята – це пікніки, великі компанії друзів і родичів і шашлики на природі. Сам так люблю. Але жодні «шашлики» не вартують життя і здоров’я. Тому побережіть себе, адже вірус тільки й чекає, коли ви знімете маску», - резюмував Степанов.

Втім, користувачі в коментарях вважають, що міністр занадто оптимістичний в оцінці своєї роботи. До того ж негативні коментарі під постом міністра ретельно підчищаються:

  • Ви не впоралися
  • Да вышли потому, что курортный сезон на носу, знахарь ты хренов.... А по его окончанию снова начнётся всё с начала.... Народ не глупый, может сложить дважды два, в отличие от вас - правителей, которые умудряются закупить бесплатную вакцину.
  • Медаль. Срочно всем медаль.
  • Лікарні заповнені вщент хворими...Виписують ще хворих....То де впорались?Ніхто нічого не дотримується...
  • Зменшення захворювання це добре,а от якби зарплату медикам заплатили за квітень, було б ще краще
  • Спасибо скажите волонтёрам! И ещё посмотрим, что будет после проводов!
  • Зеблазнів на карантин, премії не забудьте ,ви так важко працювали
  • Позорище . Куда мы вышли? У меня вся семья через этот ад проходила в апреле, а папе и сейчас очень плохо . Худшая система здравоохранения , вакцинацию провалили и загубили из-за этого столько людей.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.