Правозахисник розповів, що чекає Медведчука в Україні
12.05.2021 11:35

Володимир Чемерис переконаний, що правоохоронним органам буде складно довести все те, що вони інкримінують Медведчуку, а тому, для нього це навіть стане виграшною ситуацією.

Про це український громадський і політичний діяч, правозахисник розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Відповідаючи на питання, чим закінчиться історія з Медведчуком, Чемерис зазначив, що волею, а не арештом і пояснив чому.

«Генпрокуратура говорила, що буде звернення до суду про обрання запобіжного заходу — утримання під вартою. Але є рішення КСУ минулого року про те, що у нього так звана “слизька” стаття — державна зрада. Раніше безальтернативно давали арешт, а з минулого року КСУ ухвалив рішення, що треба пропонувати альтернативу — заставу. Я думаю, що він заплатить заставу і не виїде з України, тому що Медведчук обрав саме таку позицію, щоб бути в Україні. Адже якщо б він виїхав, це б понизило його реноме, а так це може бути виграшна позиція. Я думаю, що він таким чином вийде на волю, а суд і слідство будуть тривати достатньо довго, тому що там насправді довести дуже-дуже важко. Я думаю, що це такий спосіб як тиску тавпливу на опозицію всередині України, так і підняття ставки з Путіним, який є кумом Медведчука», - пояснив співрозмовник.