Волонтер розповів про неадекватність поведінки Лещенка
13.05.2021 09:35

Мирослав Гай вважає, що Сергій Лещенко, як досвідчений критик, мав би бути готовим до зворотної реакції суспільства на поїздку його дружини до Москви.

Про це відомий волонтер та ветеран АТО розповів інтернет-виданню Новости Украины — From-UA.

Коментуючи спочатку мовчання Сергія Лещенко, а потім його виправдання про те, що його дружина у Москві начебто виступала за права ЛГБТ, Гай зазначив, що це виправдання, яке потребувало певного часу для обмірковування.

«Я думаю, що Сергій Лещенко через той скандал, пов'язаний з поїздкою його дружини, декілька днів шукав пояснення, яким чином вийти з цієї не дуже некрасивої історії. І некрасива історія навіть не в тому, що його дружина їздила заробляти гроші в Москву і грати там. Тут, скоріше, некрасива сама поведінка пана Сергія. По-перше, якщо ти займаєшся політикою, частиною її є критика, і критика не тільки, коли ти критикуєш. Як він, наприклад, неодноразово робив це відносно п'ятого президента та інших політичних гравців України. Не завжди його критика була виправдана, але вона була в межах політичної боротьби, вона була зрозуміла. Можливо, не завжди етична, можливо, навіть не завжди правдива, але зрозуміла - це є політична боротьба. Але треба розуміти, що може бути критика і на його адресу. І цю критику потрібно вміти достойно приймати», - переконаний він.

Волонтер також наголосив на тому, що поведінка Лещенка не є зрозумілою і навіть неадекватною, з огляду на те, як свого часу він піддавав своїй критиці багатьох політиків.

«Під час війни дружина їде на розважальні заходи в Москву заробити гроші. Ніхто не звинувачує. У нас є дуже багато заробітчан, які, на жаль, під час війни їздять в Росію. Дія несвідома, але потрібно бути готовим до того, що всередині країни, в якій кожного дня гинуть солдати, такі дії можуть викликати критику. Це теж є частина політики, політичної боротьби і громадського та суспільного життя. Реакція Сергія, який почав банити критиків, причому політиків, вона не дуже, мені здається, адекватна. І ось ці його дії, намагання цю історію подати в іншому ракурсі, вигідному для себе, вони ще більше привертають уваги до всієї цієї історії», - резюмував співрозмовник.