Степан Гавриш пояснив, чому РФ треба прибрати із стратегічного напрямку людства
13.05.2021 12:37

Володимир Путін з могили Леніна уникає історичної відповіді на питання про істинні причини перемоги СРСР над нацизмом. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів екс-заступник секретаря РНБО, колишній член ВРЮ Степан Гавриш.

За словами експерта, за 20 років Владімір Путін перетворив Росію у глобального вигнанця і загрозу цивілізації. Поряд із Іраном і Північною Кореєю.

«Спроба змусити Захід, і не тільки, відступити від усталених правил співіснування, привели до зворотнього результату: Росія неухильно сповзає на дно історичного занепаду. Народи на її безкрайніх землях вимирають, доступні ресурси вичерпуються, бідні стрімко зубожіють, а опорні силовики та олігархи перетворюються в небожителів. У будь-який час історія Росії може дійти до чергового роздоріжжя, коли розпад державності, яка тримається на ядерній кнопці, експансії енергоресурсів у корупційні анклави Європи, репресіях і силовому придушенні «свободомыслия», страху диверсій в країнах НАТО офіцерами ФСБ і ГРУ і «Победе Сталина над нацизмом и фашизмом», стане землетрясінням для світу», - додав екс-заступник секретаря РНБО.

Ступан Гавриш звертає увагу на те, що у Володимира Путіна вже немає за межами його імперії друзів. Як і партнерів. У Йосипа Сталіна – вони були. Попри голодомор і вбивства десятків мільйонів співвітчизників в катівнях НКВС і Гулагах. Путін один.

«Спроба реінкарнації минулого силою зброї Росії, могунтістю ядерної імперії, яка «в одиночку» перемогла німецький фашизм. Все це для залякування, нагнітання істерії у 21 столітті», - підкреслює аналітик.

Колишній член ВРЮ акцентує увагу, що натомість вдячності, відзначенню інших народів у боротьбі з фашизмом, підтримки єдності, мужності та солідарності в досягненні перемоги, Владімір Путін знову підняв скривавлену сокиру в напрямку ще вчорашніх братів: «сегодня мы видим сборище недобитых карателей, их последователей, попытки переписать историю, оправдать предателей и преступников, на руках которых кров сотен тысяч мирных людей». Це він про українців, як пояснив златоуст Пєсков.

Наш співрозмовник наголошує, що Президент Росії не згадав директиву Сталіна 17 листопада 1941 року «разрушать и сжигать до тла все населенные пункты в тылу немецких войск». Перед лютою зимою в Україні, Білорусі і Росії. Не став він говорити, як і в диверсіях проти сучасних європейських народів, що 24 вересня 1941 року ОМСБОН НКВС за особистою вказівкою Сталіна підірвали всі об’єкти життєзабезпечення Києва – електростанції, водогони, мости, адмінбудівлі, Успенський Собор Києво-Печерської Лаври, Оперний театр, великі житлові будинки, зруйнувавши вщент увесь історичний центр Києва.

«18 серпня 1941 року червоноармійці класу Баширова і Петрова – Епов і Петровський підірвали Дніпрогес, який затопив південні райони Запоріжжя і призвів до смерті майже 100 тис. людей. 20 тонн вибухівки перед тим доставили двома літаками з Москви. Німці взяли Запоріжжя тільки через два місяці. Жодного слова про союзників СРСР у битві з фашизмом. Можливо тому, жодного іноземного гостя, якщо не бачити Рахмона – президента Таджикистану, жодної привітальної телеграми напомажених і величавих послів антифашистської коаліції. Путін забув, що всю воєнну індустрію, починаючи з 1929 року збудували американці з невеличкою часткою німців», - підкреслив експерт.

За словами екс-заступника секретаря РНБО Владімір Путін з могили Леніна уникає історичної відповіді на питання про істинні причини перемоги СРСР над нацизмом окрім героїзму радянського народу який мобілізував для молоха війни 34,5 млн солдат.

«Він не хоче сьогодні не тільки визнати роль, але й назвати союзників Йосипа Сталіна, в якого все частіше він бере уроки диктатури. Саме завдяки їм СРСР зміг вистояти і переломити хід війни. Вони, в основному, США, Британія і Канада надали ленд-лізом 19 млрд доларів з яких 11,3 – США. В цінах середини 40-х. сьогодні це близько до 2 трильйонів», - зауважив він.

«Росія на глибокому дні, яке продовжує падати вниз. Новий президент США хоче одночасно перезапустити кашляючий двигун Америки і глобальну машину, яка працює на ньому. Росія з Путіним стоїть на дорозі прогресу США та людства важким каменем, який треба прибрати із стратегічного напрямку», - резюмував наш співрозмовник екс-заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.