Венедіктова прокоментувала відсутність Козака в Україні
17.05.2021 10:42
"Відсутність в Україні нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Тараса Козака, підозрюваного в державній зраді, поки не є критичною для продовження розслідування стосовно нього".

Про це заявила генпрокурорка України Ірина Венедіктова в ефірі ток-шоу “Свобода слова Савіка Шустера” на каналі “Україна” 14 травня.

Відповідаючи на запитання, чи планують оголошувати Козака в міжнародний розшук, Венедіктова сказала, що поки слідство буде виходити з того, що він перебуває у країні.

“Якщо ми панові Медведчуку інкримінуємо організацію, то Козаку ми інкримінуємо пособництво. У принципі, звичайно, ми підемо по закону і будемо йти з тим, щоб проводити слідчі дії, виходячи з того, що громадянин перебуває у країні. Але я впевнена, що ми цього не доб’ємося, щось у мене такий песимізм професійний. Але все може бути. Можливо, завтра з’явиться Козак і скаже: “Ви знаєте, вам здалося, я весь час перебував у сусідній області, і те, що ви там… Це ваше політично мотивоване рішення”. І таке може бути”, – сказала Венедіктова.

На запитання, чи є для слідства критично важливою присутність Козака в Україні, генпрокурорка заявила: “Я вважаю… Не хочу десь підвести орган досудового розслідування і прокурорів, які в групі прокурорів є старшими прокурорами. Але я вважаю, що нам на сьогодні нічого не заважає рухатися у справі”.