“Він – зло!” Єрмаку добряче дісталося від колишнього соратника
17.05.2021 15:42

Глава Офісу Президента України Андрій Єрмак – ключова проблема Володимира Зеленського.

Таку думку, як пише "Сводка" висловив в інтерв’ю Радіо Свобода колишній генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

“Я думаю, що Єрмак – це зло. Єрмак – це одна з ключових проблем, можливо, ключова проблема Зеленського. Вона полягає не тільки в тому, що Єрмак є ключовим джерелом інформації для Зеленського, але і в тому, що у Єрмака є своя власна система цінностей, яка полягає в тому, що нам потрібно дивитися на північ і на схід, а не на захід”, – сказав ексгенпрокурор.

За його словами, Єрмак “міг втягнути Україну в грандіозний скандал” у відносинах з представниками 45-го президента США Дональда Трампа. Рябошапка вказав, що саме Єрмак був одним з тих, хто в кулуарах домовлявся з командою Трампа і його адвокатом Рудольфом Джуліані. Єрмак був переконаний в перемозі Трампа і переконував у цьому Зеленського, “формував його світогляд в тому напрямку, що нам необхідно підтримувати ту команду”.

“Я не виключаю, що Росія десь теж підігравала Єрмаку в цій історії і намагалася підіграти так, щоб втягнути Україну в цей скандал”, – зазначив ексгенпрокурор.

Він вважає, що в історії, коли “від Єрмака вимагали сказати, що Україна була винна у втручанні в вибори в США”, Росія виводила себе з-під удару “і намагалася підставити Україну”.

Рябошапка також заявив, що “Єрмак – це людина, для якої Москва ближче, ніж Вашингтон”. Раніше, журналіст Юрій Бутусов заявив, що Єрмака потрібно притягнути до кримінальної відповідальності через зрив спецоперації щодо “вагнерівців”.

“Щодо справи вагнерівців я вважаю, що ми таки маємо побачити і позицію РНБО, і маємо побачити позицію Верховної Ради, слідчої комісії. Я сподіваюся, що Давид Арахамія, який давав зобов’язання створити цю слідчу комісію ще три місяці тому, я сподіваюся, що Давид таки виконає свою обіцянку і не продовжуватиме цей фарс. Адже 8 місяців Верховна Рада не помічає цю ганебну історію”, – зазначив журналіст.

“Тут у студії(студія Савіка Шустера – ред) стояв Андрій Єрмак, який говорив, що цієї операції не було взагалі, що це вигадка. Зараз вже, через 8 місяців, зрозуміло із такого сором’язливого мовчання Верховної Ради і всіх правоохоронних органів, що насправді операція була. І я вважаю, що справді глава Офісу президента Андрій Єрмак і голова Комітету розвідки Руслан Демченко мають бути притягнуті до кримінальної відповідальності, від якої вони ухиляються. І вони мають відповідати за провал спецоперації, нести покарання, і можливо, також РНБО запровадить щодо них санкції”, – сказав Бутусов в ефірі “Шустера”.