Туризм в Україні: названо найцікавіші місця для відпочинку
03.06.2021 12:56

Незабаром стартує сезон відпусток, відповідно українці все частіше обирають вітчизняні курорти як місце проведення відпустки, про що, як пише Главком, свідчить опитування.

Фахівці стверджують, що більше половини українців (53,1%) планують провести відпустку в Україні. Вдома відпустку проводити збираються 26,5%, в межах своєї області – 23,7%, в іншій області України – 44,5%.

Значна частина з опитаних українців (17,4%) мають намір поїхати на Одещину, друге місце за популярністю займає Закарпаття (11,8%), слідом йдуть Запорізька (7,7%) і Львівська (6,7%) області.

Одещина

Цей регіон українці обирають для відпочинку на морі. Також привабливий цей регіон для людей, які шукають унікальну архітектуру та люблять смачну кухню. Найпопулярніші місця в області: місто Одеса, курортне селище Затока і прилеглі – Кароліно-Бугаз, Грибівка, курортне місто Чорноморськ.

Закарпаття

Любителі гір вирушають саме сюди. Це ідеальний регіон для відвідування старовинних замків, лікування на бальнеологічних курортах. Родзинкою регіону є гастромаршрути, під час яких туристи пробують місцеву кухню.

Запоріжжя

Відомі курорти на узбережжі Азовського моря – саме тут. Найбільше туристів їдуть в Бердянськ і Бердянську косу, курортне селище Кирилівка, селища Приморськ і Набережне біля Обіточної коси. Також тут є тури древніми замками, в цілому ж область приваблює туристів дешевими цінами.

Львівщина

Частина старовинної архітектури Львова охороняється ЮНЕСКО. Це місто люблять туристи не лише з України, а й з усього світу. Гастрономічні вишукування та гірська місцевість не залишать нікого байдужими. Також тут можна оздоровитися на курортах мінеральних вод – Східниця, Трускавець.

Додамо, що за даними Національної спілки театральних діячів України, у нашій країні у «мирні» часи щорічно проходило близько сотні театральних фестивалів різних форматів та напрямків. Суворі будні карантинного буття, звісно, суттєво «відредагували» і кількість фестивалів, і якість їх репертуарного наповнення (адже кордони на замку).