Київрада
11.06.2021 16:22

10 червня Київрада більшістю голосів ухвалила детальний план території, який передбачає забудову Мінського масиву – за це рішення проголосували 66 місцевих депутатів. 

У Київраді підтримали детальний план території Мінського масиву: держава одержить мільярдні інвестиції

Згідно з ДПТ Мінського масиву, на занедбаній території тепличного комплексу планують звести 19 висотних житлових будинків на 6307 квартир. Новий ДПТ  також передбачає будівництво в мікрорайоні 3 дисадків, школи, сімейних амбулаторій, паркінгу, організацію нового автобусного маршруту тощо. Планується, що завдяки цьому проєкту, держава отримає орієнтовно півмільярда гривень прибутку.

Проєкт забудови Мінського масиву є унікальним, оскільки передбачено парк площею 32 га, а загальний відсоток зелених насаджень складає 54%. Як наголосив під час сесії голова комісії з питань екологічної політики Денис Москаль, це прекрасний приклад того, як занедбані агропромислові території можуть отримати нове дихання.

У Київраді підтримали детальний план території Мінського масиву: держава одержить мільярдні інвестиції

Денис Москаль, депутат Київської міської ради

Під час виступу на сесії Київради свою позицію висловив і генеральний директор Stolitsa Group Едуард Соколовський.

 

У Київраді підтримали детальний план території Мінського масиву: держава одержить мільярдні інвестиціїЕдуард Соколовський, генеральний директор Stolitsa Group

“Місту потрібно розвиватися цивілізовано, а будівництво здійснюватись у відповідності до містобудівної документації й тих обіцянок, які дали розробники ДПТ. Сьогодні детальний план території відповідає всім ДБН і вимогам містобудівної документації. Ми, як забудовники, також самостійно побудуємо дитсадки і школу для того, щоб майбутні мешканці мали дійсно комфортні умови”, – сказав він. 

Соколовський також зазначив, що сьогодні чиниться тиск на компанію, яка свого часу інвестувала понад 1,5 млрд грн у транспортну та соціальну інфраструктуру, інженерні мережі в ході забудови іншої, колись занедбаної ділянки ДП “Пуща-Водиця“ під брендом “Варшавський Плюс” (на Виноградарі). 

“Через дії державного підприємства сьогодні фактично в заручниках опинилися покупці квартир, які вже рік не вводяться в експлуатацію, тому що ДП “Пуща-Водиця” відмовляється виконувати свої функції як замовника будівництва за інвестиційними договорами”, –  зауважив Едуард Соколовський . 

У девелопера запевняють: компанія, зі свого боку, вживає всіх можливих заходів, аби в цивілізований спосіб врегулювати всі спірні питання й уникнути соціальної кризи. 

“Ми завжди готові до діалогу, але лише в межах чинного законодавства. Всі висновки експертиз і рішення судів різних інстанцій підтверджують легітимність раніше укладених інвестиційних договорів. Усе це – штучно створена конфліктна ситуація, заручниками якої стали люди, які вже профінансували своє житло”, – наголосив гендиректор Stolitsa Group. 

Він також назвав інсинуаціями закиди щодо нібито можливого виведення земельних ділянок з державної у приватну власність. 

“Усі дані щодо земельних ділянок є у відкритих реєстрах. Територія, де відбувається будівництво ЖК “Варшавський” та “Варшавський Плюс”, за даними кадастру, належить ДП “Пуща-Водиця”, тобто державі. Ніхто на цю землю не претендує, ніхто її не забирає. Вона, як і раніше, перебуває у державній власності”, – підкреслив Соколовський.

Зводити новий мікрорайон буде литовсько-українська компанія Stolitsa Group, яка реалізує проекти на українському ринку сучасної житлової нерухомості 17 років.