Ринок «Столичний» звільнили від «смотрящіх» часів Януковича
17.06.2021 10:53

Найбільший ринок Києва «Столичний» відновив свою роботу та працює у звичайному режимі зі законними власниками.

Кредитор та співвласник ринку ТОВ «Сучасні ринкові інновації» разом із іншими співвласниками підприємства змінили попередню бандитську адміністрацію. Її утримували бандити з «сім'ї» Віктора Януковича Армен Саркісян (більш відомий у кримінальних колах як Армен Горлівський) і Іван Аврамов.

Київський апеляційний суд підтвердив незаконність повноважень попереднього директора Рустема Абдукадирова, якого пов'язують з донецькою мафією, та виніс рішення щодо законності повноважень чинного директора ринку «Столичний» Сергія Головні. Таким чином, ринок «Столичний» очистили від людей, наближених до Віктора Януковича, та повернули роботу підприємства у рамки закону.

Законна адміністрацію вже впроваджує позитивні процеси на ринку, почавши з підписання офіційних договорів із орендарями.

«Зараз ми укладаємо прозорі договори з орендарями, бо раніше у багатьох їх не було, з людей вимагали готівку за оренду точок. Незгодних силою виганяли з їхніх торгових місць. Людей така ситуація не влаштовувала, тому вони повністю підтримали введення прозорої договірної системи, яку запропонували нові власники", - розповів Дмитро Кирюшин, керівник юридичного відділу ТОВ «Ринок сільськогосподарської продукції «Столичний».

Представники законної адміністрації підкреслюють, що їхні пріоритети – це легальний розвиток ринку, збільшення торговельних площ, відкриття митного терміналу, повна юридична прозорість відносин з орендарями та залучення інвестицій.

«Ми плануємо перетворити «Столичний» на кращий оптовий ринок не тільки України, а й усієї Європи», - резюмував Кирюшин.

Нагадаємо, впродовж довгого часу ринок «Столичний» незаконно контролювався представниками донецького кримінального угрупування.

10 років тому ринок «Столичний» був створений двома компаніями-засновницями – «Сучасні ринкові інновації» і «Аграрний маркетинговий центр». Через деякий час компанію «Аграрний маркетинговий центр» захопили члени «донецького клану» Віктора Януковича, а саме офшорна компанія GoodLight Capital LTD, співвласником якої є Іван Аврамов.

У 2018 році власником частки ринку, що належить донецькій мафії, став Олександр Стельмах, який ввів на ринку схему обману іноземних інвесторів. Наразі Стельмах перебуває у міжнародному розшуку. У 2020 році Стельмах на місце директора ринку ставить Рустема Абдукадірова, який вводить жорсткі правила у стилі бандитських 90-х. Він спробував провернути схему фіктивного банкрутства ринку, маючи намір вивести частину коштів підприємства, призначених для його розвитку, на підставні фірми. Наразі проти Рустема Абдукадирова порушенні кримінальні справи за фактом доведення ринку до банкрутства, перевищення повноважень та шахрайства.