Михайло Саакашвілі
22.06.2021 19:58

Голова виконавчого комітету реформ України Михайло Саакашвілі назвав «нікчемами» експертів, які були присутні в студії ток-шоу «Народ проти» на телеканалі «Україна 24», передає informer.today.

Зокрема, так Саакашвілі відреагував на запитання експертів про його незадеклароване майно. Коли член політради партії «Демократична сокира» Юрій Гудименко звернувся до Саакашвілі з питанням про розмитнення автомобілів, той закликав його «замовкнути», на що Гудименко відповів: «Ви, пане Саакашвілі, останній раз заповнювали декларацію в 2019 році. Там ви вказали, що ви безробітний, що у вас нема житла в Україні і що у вас там залишалося 60 тисяч доларів». Він також додав, що «після передачі, Саакашвілі, на відміну від нього, сяде у велику красиву машину і поїде додому», в той час як Гудименко «поїде на метро і чомусь не побачить Саакашвілі поруч з собою».

Обурений і вийшовши з себе Саакашвілі відповів: «Жодна людина в студії не може заробити стільки грошей, як я за день» — у зв’язку з чим він вирішив, що жоден з експертів не має права ставити йому запитання про кількість його майна і про законність його придбання.«Слухай, хлопець, я за одну лекцію заробляю більше ніж ти (експерт Юрій Гудименко — ред.) за все своє життя заробив. Ти що взагалі у своєму житті зробив? Ви зі мною так не розмовляйте … Я не буду терпіти, щоб якась нікчема зараз мене звинувачувала в чомусь. Я дуже добре знаю, що в цю студію ніхто просто так не потрапляє і кожен захищає чиїсь інтереси, замовкніть».

Це викликало роздратування і у інших експертів в студії. Михайло Чаплига зазначив, що Саакашвілі незаконно отримав українське громадянство, і запитав: «Як ви стали громадянином України, хто ви такий? Ми з Гудименко були по різні боки барикад, але тепер я буду його захищати». Саакашвілі так розхвилювався, що різко звернувся до члена партії «Демократична Сокира»: «Займіться краще своєю країною! І не нашою — а своєю». Саакашвілі так роздратували, що він схоже забув, що також є громадянином України, тому незабаром відразу ж покинув студію.

За даними ЗМІ, Саакашвілі володіє квартирами в елітних мікрорайонах Києва, Одеси, Львова та інших містах. Колишній президент також володіє квартирами в Майамі, Нідерландах, а також володіє земельними ділянками, віллами і двома земельними ділянками в курортному містечку Миргород на березі річки Хорол, а також в Київській та Одеській областях. Що стосується одягу, годинників, аксесуарів, то всі вони купуються у дорогих магазинах відомих брендів. Наприклад, одне з його крісел в Києві коштує 14 тисяч доларів, а в Україні він має дорогий броньований позашляховик Toyota в супроводі численної особистої охорони.

У 2020 році грузинські прикордонники затримали яхту з трьома чоловіками на борту в територіальних водах Чорного моря за звинуваченнями в незаконному перетині державного кордону Грузії. Один із них — діючий член особистої охорони Саакашвілі. За наявною інформацією, яхта, ринкова ціна якої становить до мільйона доларів, також належить Саакашвілі.

За даними україно-грузинського ЗМІ, в одному з інтерв’ю Саакашвілі заявив, що володіє автомобілем Skoda 2012 випуску. Він також згадав, що живе в домі, який належить всім членам його сім’ї, і щоб заробити на життя, він змушений читати лекції в США та Великобританії.

Вивчивши це, з’ясувалося, що з прочитаних ним лекцій остання була зафіксована в 2014 році, і швидше за все, ця лекція також була прочитана в Університеті Тафтса в Массачусетсі, США — хоча він не був запрошений ні на одну з трьох зазначених їм лекцій, які він читав в цьому університеті, і всі три провів за власною ініціативою, про що також повідав в інтерв’ю, яке дав американській пресі.