Олександр Литвин
13.07.2021 15:48

Лідер ГО “Ошукані українці” Олександр Литвин через соціальні мережі звернувся до українців з питанням: чи підтримують вони звернення до міжнародного кримінального суду в Гаазі відносно вищих посадових осіб держави Україна, за фактами незаконного отримання влади та навмисного створення умов, за яких жителі України не мають можливості повноцінно  харчуватись, мати доступ до медицини, а всі свої заощадження, зарплати і пенсії, шляхом сплати непомірних податків та комунальних платежів перекладають в кишені олігархів, у разі якщо правоохоронні органи України будуть блокувати проведення відповідного розслідування в Україні. 

“Таємниче зникнення кримінального провадження за ч.1 ст.109 , що розслідує ДБР змушує нас почати готувати заяву до міжнародного кримінального суду. В 2000-му році Україна підписала Римський Статут. Однією з умов звернення до МКС є неможливість притягнення до відповідальності вищих посадових осіб в Україні. Готуючи ці документи ми вирішили запитати думку наших громадян чи підтримають вони таку ініціативу. Чи підтримуєте Ви звернення до міжнародного кримінального суду відносно вищих посадових осіб держави Україна за фактами незаконного отримання влади та навмисного створення умов життя для певних категорій населення: пенсіонери, підприємці, що приводить до їх знищення?” - зазначено на офіційній сторінці ГО “Ошукані українці” у соціальній мережі Facebook.

 

Нагадаємо, раніше лідер ГО “Ошукані українці” Олександр Литвин в інтерв'ю  виданню From-ua.com заявив, що питання легітимності президента Володимира Зеленського стане предметом розгляду Касаційного адміністративного суду в складі Верховного суду України, а у разі тиску Офісу Президента на українських суддів “Ошукані українці” планують звернутись до Європейського суду з прав людини.