18.11.2005 12:36
Не потрібно ідеалізувати Росію як альтернативу НАТО. Потрібен свій державний егоїзм, необхідно шукати «золоту середину», сказав в ефірі ТРК «Ера» лідер Республіканської партії Юрій Бойко, інформує прес-служба партії.

«Це однозначно більше політика. Немає ніяких економічних „плюсів” , які б засвідчували потребу вступу до НАТО. І так само не має ніяких економічних „плюсів”, щоб іти тільки в Росію. Потрібно шукати свій шлях», - підкреслив лідер РПУ.

Він вважає, що в Україні для потужної власної позиції в оборонній сфері є все, а найголовніше – це унікальна виробнича база. «Для того, щоб ми були економічно розвиненими у військовому плані, нам не потрібен вступ до НАТО. В нас є «голуба фішка», яка дуже важлива для всього світового військового співтовариства - це можливість виробництва стратегічних оперативно-тактичних ракетних комплексів», - відзначив лідер РПУ. За його словами, йдеться про нове покоління зброї: весь світ розуміє, що використовувати ядерну зброю не можливо. І замість цього приходять оперативно-тактичні комплекси, як є теж зброєю „стримання”, і які ми можемо виробляти, вважає Юрій Бойко.

Політик переконаний, що на вітчизняні підприємства оборонно-промислового комплексу необхідно залучати державні, внутрішні інвестиції, а також розглянути питання продажу окремих підприємств ОПК. «Наприклад, у США військовий комплекс частково знаходиться у приватних руках, і він має можливість залучати інвестиції. У нас цього немає, але це, я вважаю, тимчасово. Ми все одно до цього дійдемо», - вважає Юрій Бойко.