Верховна Рада
23.07.2021 14:09

Таким питанням задається автор статті на сайті "Голосу України", коментуючи законопроект прийнятий Верховною Радою у першому читанні.

Буде посилено відповідальність за таке: найперше, за незаконні дії з документами на перерахунок, а також платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грішми через обладнання для їх виготовлення.

А також за підробку документів, які подаються для проведення держреєстрації юридичних та фізичних осіб - підприємців. Та протидію господарській діяльності, незаконне заволодіння майном підприємства чи організації, доведення до банкрутства з суттєвими збитками як державі, так і кредитору і так далі, пише автор статті Сергій Сулима.

Штрафи сягатимуть від 85 000 до 680 000 гривень, тюремні терміни - від 6 місяців до 10 років.

"Голос України" ілюструє з посиланням на УНІАН, "5.ua", biz.nv.ua, reform.energy як відверті рейдерські атаки, так і схожі на них - тонкі, інтелектуальні.

Кричуще рейдерське захоплення трапилося  у селі Чабани під Києвом. Там рейдери віроломно захопили унікальний, європейського значення дослідний полігон НААН.

"Причому після численних звернень у всі можливі та неможливі інстанції - від уряду, Верховної Ради, Генпрокуратури, СБУ, САП і НАБУ про те, що захоплення наукових земель за підтримки "тітушок" розгортається, кримінальне провадження розпочали... проти науковців. А поки справу слухає Антикорупційний суд, на захопленій землі вже аврально зведено шикарну багатоповерхівку", - йдеться у статті на сайті "Голосу України".

Ще одна історія стосується Дніпропетровської області, а точніше - Нікополя, де, як зазначає сайт "5.ua", безпечний канадський інвестор за 11 мільйонів євро побудував тут сонячну електростанцію і був змушений під’єднати її до електромереж феросплавного заводу. Але невдовзі СЕС банально від’єднали від електромережі без жодних на те підстав, пославшись на ремонт підстанції на території заводу. Він триває вже рік! Чий завод - відомо.

Класично інтелектуальною виглядає й історія конфлікту між "Цитрусом" та Геннадієм Корбаном, зазначає Сергій Сулима.

У "Цитрусі" стверджують, як пише УНІАН, що він висловив претензію на їхній розкручений бренд. Зараз "Цитрус" через суд оскаржує буцімто незаконне входження Геннадія Корбана до складу учасників компанії. Та обурюється тим, що Корбан на своїй сторінці у Фейсбуці принизив їхню ділову репутацію на підставі власного аудиту діяльності компанії.

У компанії, як переповідає УНІАН, кажуть, що Геннадій Корбан ніколи не отримував заявлену частку в 50% у "Цитрусі". А в рамках судового розгляду його адвокат надав лише договір корпоративного управління про те, що Корбан керує 50% компанії ЗТ-Інвест. А вона до групи компанії "Цитрус" не належить.

"Тож і тут сподіваються на антирейдерський закон і особисто президента", - зазначає Сергій Сулима у статті в "Голосі України".