21.11.2005 11:27
Председатель Общества новейших политзаключенных Украины Олег Бойко обратился к Президенту Украины Виктору Ющенко, государственным служащим Украины и общественности и требует раскрыть дело об убийстве Гергия Гонгадзе, засудить Леонида Кучму и реабилитировать участников акции "Украина без Кучмы". Текст обращения From-UA приводит без изменений на языке оригинала:

"Сьогодні наша держава відзначає річницю "помаранчевої" революції, яка змінила нашу державу, змінила націю. Це свято - величезний здобуток України і усіх українців.

Але, на жаль, сьогодні викликають велику стурбованість певні дії нової влади, - тої влади, яка стала владою завдяки жертвам з боку патріотів українців – журналіста Георгія Гонгадзе, учасників акції «Україна – без Кучми», та Майдану.

• Сьогодні, як і вже кілька років, не розкрито діло по вбивству журналіста Георгія Гонгадзе, а його замовники та виконавці не покарані.

• Сьогодні, як і раніше, не притягнено до відповідальності колишнього президента України Леоніда Кучму.

• Сьогодні, як і раніше, не реабілітовано учасників акції «Україна без Кучми».

Я, Бойко Олег Миколайович, комендант наметового містечка акції «Україна без Кучми» від УНА-УНСО у 2000-2001 року, активний учасник акції «Україна без Кучми», політв’язень, засуджений за провокації влади Кучми, які відбувалися 9 березня 2001 року біля його адміністрації, активний учасник Помаранчевої революції, вимагаю:

• Розкрити діло по вбивству журналіста Георгія Гонгадзе, знайти замовників та виконавців вбивства, та покарати їх як то вимагає закон.

• Притягнути до карної відповідальності колишнього президента України Леоніда Кучму за всі його злочинні дії проти України та її громадян.

• Реабілітувати учасників акції «Україна без Кучми».

Я, Бойко Олег Миколайович, звертаюсь до своїх подільників по акції «Україна без Кучми», а тепер державних діячів України, з вимогою довести ці справи до кінця.

Я, Бойко Олег Миколайович, розпочинаю безстрокову голодовку біля Секретаріату Президента України, - Народного Президента України Віктора Андрійовича Ющенко, заради перемоги якого я боровся разом з іншими патріотами України, з вимогою виконати усі передвиборчі обіцянки, та обіцянки керівника держави.

З повагою, Голова Громадської організації «Товариство новітніх політв’язнів України Олег Бойко»