трудова книжка
01.09.2021 13:47

З початку 2021 року у базі столичної служби зайнятості налічувалося 922 вакансії для вчителів різних спеціальностей закладів загальної середньої освіти. Тим часом, на обліку у Київському міському центрі зайнятості у січні-серпні поточного року перебували 159 представників цієї професії. Тобто, на одного вчителя припадало шість вакансій.

Про це йдеться в прес-релізі КМЦЗ.

«Зі статистичних даних видно: у київських педагогів завжди є шанс знайти роботу. Ось і на старті нового навчального року маємо співвідношення: на 342 вакансії – лише 58 претендентів. Тобто, у вчителя, який з якихось причин втратив роботу і звернувся за підтримкою до столичної служби зайнятості, є можливість вибирати», - зауважив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич.

До речі, підвищити рівень кваліфікації або освоїти нову професію можна й за допомогою державної служби зайнятості. Кожен клієнт служби зайнятості має право на професійне навчання, зокрема, первинну професійну підготовку, перепідготовку, спеціалізацію і підвищення кваліфікації, стажування у закладах професійної або професійно-технічної, фахової передвищої, вищої освіти та закладах післядипломної освіти, безпосередньо на робочих місцях на виробництві чи у сфері послуг. Зокрема, між КМЦЗ і закладами освіти, які пройшли відбір, укладено 16 договорів про співпрацю. Вони пропонують навчання за 14 робітничими професіями та 41 навчальною програмою підвищення кваліфікації. Цього року професійне навчання за направленням Київського міського центру зайнятості проходили 460 осіб.

«Користуючись нагодою, хочу привітати всіх киян з Днем знань і початком нового навчального року. Потрібно пам’ятати: міцні знання – це висока конкурентоздатність на ринку праці, можливість завоювати довіру роботодавця і влаштуватись на престижну, високооплачувану роботу, будувати успішну кар’єру», - підкреслив Віктор Білич.