22.11.2005 17:59
Лідер Республіканської партії України Юрій Бойко вважає, що вже зараз повинна розпочатися робота з формування парламентської більшості. Про це він заявив 22 листопада під час круглого столу в Москві на тему «Якого кольору буде Україна в новому політичному році», інформує прес-служба партії.

За словами політологів, які брали участь у роботі круглого столу, найбільш імовірним варіантом виглядає формування лівоцентристської більшості, основою якої стане Партія регіонів і Комуністична партія України. Коментуючи такі прогнози Юрій Бойко зазначив: «Сьогодні важливо, щоб політичні сил, які братимуть участь у парламентських виборах, моделювали розвиток ситуації, а також творили концепцію, яка би сприяла об'єднанню суспільства, а не його роз'єднанню, яке ми спостерігаємо зараз", – зазначив голова РПУ.

Лідер республіканців підкреслив, що нова владна команда була сформована лише за принципом ненависті до попередньої влади, і тому не змогла запропонувати прийнятну для суспільства модель розвитку, а зайнялися переділом власності. «Бізнес-інтереси учасників цього процесу були різними, і це позначилося на проведенні реформ. Нова влада повелася як загарбники, яким на три дні дісталося місто", – сказав Бойко. Він також додав, що в результаті діяльності уряду Юлії Тимошенко довіра до влади впала з 80% до 18%, а відносини з Росією набули кризового характеру.

Коментуючи спад в економічній та політичній співпраці обох країн присутній на круглому столі голова комітету Держаної Думи РФ з питань СНД Андрій Кокошин зазначив, що усі процеси, що відбуваються в Україні, мають для росіян особливу важливість: «Ми зацікавлені в тому, щоб Україна розвивалася стабільно, щоб в ній була встановлена сучасна система політичної демократії», – сказав він. Кокошин також висловив занепокоєння з приводу майбутнього зони вільної торгівлі між нашими країнами і промислової кооперації у світлі пронатовських прагнень України.