стройка
10.09.2021 14:44

Попри відновлення трендів житлового будівництва, за 1-2 квартали поточного року у Києві лише шість компаній-забудовників зуміли ввести свої об’єкти своєчасно. З них три – К.А.Н. Девелопмент, Perfect Group та МЖК «Оболонь» – зробили це навіть раніше визначеного терміну. 

За перше півріччя 2021 року у Києві в експлуатацію здали 727,6 тисячі кв.м житла або 31 житловий комплекс. Це більше, ніж за попередні пів року (704,5 тисячі кв.м у 28 ЖК), але набагато менше, ніж анонсували самі девелопери, повідомляє видання «Мінфін» із посиланням на власний рейтинг столичних забудовників. 

Загалом до переліку «Мінфіну» увійшли 24 компанії. Однак, за даними порталу, свої обіцянки виконав лише кожен третій забудовник, а здати житло своєчасно чи з мінімальною затримкою зуміли лише шість компаній. Причому троє девелоперів зробили це навіть раніше, ніж обіцяли. 

МЖК Оболонь

До цієї трійки, поруч із великими гравцями ринку, увійшла компанія МЖК «Оболонь». У першому кварталі 2021 року забудовник здав у експлуатацію житловий комплекс «Місто Квітів» на 164 квартири загальною площею 8555,8 тисячі кв.м. Загалом у 2021 році в об’єкті зведено 479 квартир загальною площею 25 638,4 кв. м.

Місто квітів

Амбіційний проєкт «Місто Квітів» у Подільському районі столиці, який включає в себе 17 житлових будинків із загальною житловою площею понад 168 тисяч кв.м і площею вбудованих приміщень понад 10 тисяч кв.м, торговий центр, дошкільний навчальний заклад, паркінг тощо, було реалізовано у партнерстві з ІБК «Обрій».

Компанія «Молодіжний житловий комплекс (МЖК) «Оболонь» працює на будівельному ринку України з 1988 року. Наразі це будівельний холдинг повного циклу з низкою дочірніх структур. У портфелі забудовника — 45 завершених об’єктів. Серед них – житловий будинок на вул. Малиновського, 8, а також житловий комплекс із двох сучасних будинків (на 27 і 30 поверхів) на проспекті Героїв Сталінграду поруч із облаштованою набережною. Крім того, МЖК «Оболонь» реалізовує клубний дім на вул. Малевича поблизу палацу мистецтв «Україна». 

Дві «свічки» на 27 і 30 поверхів за адресою Героїв Сталінграду, 12 – одні з перших багатоповерхових будівель у Києві, які було зведено за індивідуальними технічними умовами. 

ЖК на Героїв Сталінграду, 2

Висотки на проспекті Героїв Сталінграду, 2 вже стали своєрідною «родзинкою» мікрорайону. Дах будинків у вигляді вітрил був виконаний за окремим проєктним рішенням, а їхній оригінальний і вишуканий силует сьогодні можна побачити практично з будь-якої точки Оболонської набережної. 

Зауважимо, МЖК «Оболонь» другий рік поспіль входить до трійки забудовників, які здали свої об’єкти вчасно. У 2019 році девелопер увів у експлуатацію 182 квартири площею понад 12 тисяч квадратів у ЖК бізнес-класу «ObolonSKY» на березі озера Кирилівське. Завдяки вишуканій та оригінальній архітектурі цей об’єкт ідеально доповнив природний ландшафт Оболоні та вже став справжньою окрасою району.

Загалом за 33 роки роботи на ринку девелопменту компанією та її дочірніми структурами побудовано понад 1 млн кв.м нерухомості. Ключовими складовими успіху МЖК «Оболонь» є забезпечення високої якості робіт, індивідуальний підхід, застосування новітніх проєктних і технічних рішень, а також здатність реалізовувати проєкти різного ступеня складності в стислі терміни.