mind.ua
17.09.2021 17:04

Видання Mind.Ua опублікувало не відповідаючу дійсності інформацію про те, що Офіс генерального прокурора нібито взяв під контроль розслідування злочинів проти автора  Mind.Ua Любові Величко, тоді як в офіційному повідомленні ОГП не згадуються ні сама Величко, ні пов’язані із нею кримінальній провадження. Про це повідомляє інтернет-видання "Політрада" з посиланням на Facebook блогера Романа Рожко.

«Вчора на Майнді вийшла замітка про те, що Офіс генпрокурора на чолі з Іриною Венедиктовою підписав меморандум з медіа і правозахисниками про спільний захист прав журналістів. І що ОГП нібито взяв на особливий контроль розслідування щодо позаштатного автора Mind.ua Любові Величко. Спочатку це твердження винесено у підзаголовок, а потім повторене у тексті. Як пише Майнд, «йдеться про злочини проти журналістів програми «Схеми» («Радіо свобода»), Bigus.info, «Громадське», «Українська правда», а також позаштатного автора Mind.ua Любов Величко». Зацініть зірковий ряд, в який Шпитко натужно пхає свою авторку.

Гебельс перевертається у труні і перепитує «А що – так можна було?». Слідкуємо за руками. Перше твердження про меморандум ОГП з медіа – правда. Друге, про «особливий контроль по справі Величко» - люта дистильована брехня.  Ніде у першоджерелах, на які посилається Майнд– жодного згадування про Величко і Майнд. Ні в прес-релізах ОГП, ні на сторінці Венедиктової. Ні в інших ЗМІ», - повідомив Роман Рожко.

Блогер зазначив, що спроба Mind.Ua і Любові Величко заручитися підтримкою Ірини Венедиктової виглядає дивною, оскільки півроку тому Любов Величко публікувала матеріали, спрямовані проти генерального прокурора.

«Ще на початку року Величко мочила цю саму Венедиктову, особливим контролем якої хоче наразі заручитися. В січні, коли крісло під Венедиктовою хиталося, Величко взяла велике замовлення і спочатку публікувала відверто божевільні фейкі про те, що генпрокурорка пише їй з чужих фейсбук-акаунтів, а потім випустила на сайті «Ліга» велику статтю про те, яка Венедиктова слабка, некомпетентна і корумпована. Але Венедиктова встояла, і тепер Майнд разом із Величко відчайдушно намагаються залізти під крильце голови ОГП, яка ще недавно була така погана»,  - повідомив Роман Рожко.

На думку блогера, публікація Mind.Ua інформації, що не відповідає дійсності, є спробою відбілювання репутації видання, що фігурувало у низці скандалів.

«Я вже неодноразово писав про брудні методи роботи видання Mind.Ua. Один з останніх прикладів – підстава Майндом заступника міністра економіки Тараса Качки і підприємниці Вікторії Тигипко, коментарі яких без будь-якого погодження видання використало у рекламній статті Нової Пошти. Навіщо Шпитко влаштовує цю потворну комедію? Бо все більше клієнтів бачать, що його Майнд – це шахрайство і фейспалм. І він з останніх сил намагається переконати, що ні! Ось подивіться: нас ОГП захищає від злочинних олігархів та чиноіників! Майнд – він в одному ряду з «Радіо Свобода» і «Укрправдою», а Величко – вона як Бігус чи Ткач, тільки у спідниці», - зазначив блогер.