ковид
27.10.2021 10:30

Головна лікарка Олександрівської лікарні міста Києва Людмила Антоненко в ефірі політичного ток-шоу “Діалог з країною” на телеканалі LIVE розповіла про реакцію організму на  новий штам коронавірусу – “Дельта+”.

“На сьогодні Олександрівська лікарня міста Києва завантажена на 80-90%, тобто розгорнута як інфекційний шпиталь на 650 ліжок, в тому числі - 160 реанімаційних ліжок. Із усіх хворих, які перебувають у лікарні, до 30% важкі і вкрай важкі - перебувають у відділенні реанімації.  І 100% пацієнтів  потребують кисневої підтримки. Ми ще не діагностували новий штам вірусу, але в найближчий час ми зможемо підтвердити в нашій лабораторії, що це – мутантний вірус «Дельта». Він розповсюджується всією планетою, є дуже агресивний та швидко мутує. Вірус викликає дуже високу температуру, у хворих швидко знижується сатурація і всі вони - киснезалежні, потребують інвазивної та неінвазивної сатурації легень.

ковид

Лікування від мутовано штаму на сьогоднішній день немає. Я хочу, щоб усі українці почули мене: якщо ви не хочете померти в цю пандемію, то необхідно зробити вакцинування. На сьогодні в лікарні перебувають хворі, переважно невакциновані. Кількість вакцинованих не перевищує 3-4%, і здебільшого, це пацієнти, які не встигли отримати другу дозу вакцини”, -  прокоментувала Людмила Антоненко.

ковид

ковид

Новий ефір політичного ток-шоу “Діалог з країною” під назвою “На межі”,  присвячений питанню критичної ситуації з поширенням коронавірусу та медичною системою. 

У прямому ефірі експерти з’ясовували, у яких регіонах України лікарні вже перестають приймати хворих на коронавірус,  скільки ще витримає наша медична система та як зупинити катастрофічне поширення хвороби

Раніше ми повідомляли, що в Україні вже циркулює новий варіант штаму "Дельта" (AY.4.2). Він може виявитися на 10% заразнішим за штам "Дельта".

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.