платье
02.11.2021 10:00

Які типи жіночої фігури виділяють?

Перед тим, як купити плаття, зверніть увагу на особливості свого тілу. Спеціалісти виділяють декілька типів жіночих фігур:

  • яблуко;
  • груша;
  • пісочний годинник;
  • трикутник;
  • прямокутник.

В чому особливості кожного з різновидів? Вони відрізняються широтою та співвідношенням верхньої та нижньої частин тіла. Ці особливості обов’язково треба враховувати. Не варто відмовлятися від суконь, якщо у вас занадто широкі стегна або плечі, невиражена талія або ще якісь особливості, які вам не подобаються. Все можна скорегувати!

Як підібрати гарне плаття

В інтернет-магазині Діа Діа ви знайдете сукні для різних типів фігури і без особливих складнощів підберете для себе ідеальний наряд. Якщо ж у вас з’явилися питання - зверніться до консультантів, які нададуть допомогу при виборі и розкажуть про ті моделі, що вас зацікавили. 

На які критерії орієнтуватися? Якщо у вас фігура типу “груша”, яка характеризується вузькими плечима та широкими стегнами, то варто зробити акцент на верхні частині тіла. Оберіть моделі з рюшами на груді, яскравим ліфом і темною спідницею, або з декором на верхній частині плаття. Серед популярних фасонів для таких фігур - прямі плаття та моделі, які трохи розкльошені до подолу. Не варто обирати занадто обтягуючі сукні та робити акцент на нижній частині виробу. 

Власницям спортивної фігури типу “трикутник” (з широкими плечима та вузькими бедрами) найбільш пасують сукні з розкльошонним низом. Якщо груди великого розміру - оберіть моделі з темним кольором верху. Для власниць маленьких грудей дизайнери розробляють красиві сукні з малюнками на всій поверхні виробу. Виграшно виглядають плаття з юбкою плісе, в складку, “тюльпан”, з рюшами або драпіровкою. Низ при цьому може бути обтягуючим. Збалансувати трикутну фігуру допомагають асиметричні сукні.

Якщо ви маєте фігуру “прямокутник” - підберіть сукню з корсетом, ременем або поясом, які допоможуть підчеркнути невиражену лінію талії. Гарно виглядають плаття, прикрашені геометричним орнаментом, темним низом і світлим верхом.  Якщо ви бажаєте придбати однокольорову модель - віддайте перевагу фасонам з чітко вираженою лінією талії.  Підійдуть дівчатам і сукні з баскою, спідницею “тюльпан”, драпіруванням. 

З фігурою “пісочний годинник” можна носити будь-яке плаття. Така статура характеризується вираженими формами плеч та стегон, тонкою талією. В таких випадках немає потреби корегувати фігуру сукнею. Обирайте ті моделі, які вам до вподоби. 

Фігура “яблуко” характеризується вузькими плечима і стегнами та вираженим животом. Скорегувати особливості фігури можна за допомогою широких ременів, поясів, корсетів. Обирайте одяг темного кольору в зоні талії. Найбільш виграшно виглядають такі фасони, як балон, кльош, а також багатошарові плаття. Ідеально до “яблука” підійде сукня-футляр та моделі з V-образною горловиною. Підкреслити талію та зробити її більш помітною допоможе геометричний орнамент або декор по нижній частині подолу спідниці. Не вдягайте занадто обтягуючі тіло сукні - вони лише підкреслюють недоліки. 

Для всіх типів фігур існує ще одно правило підбору суконь. Довжину спідниці слід обирати з урахуванням вашого зросту та цілісного образу, типу взяття та інших аксесуарів. Образ повинен бути гармонійним. Будьте гарні. В стильній сукні це зовсім нескладно. 

Джерело статі: Інтернет-магазин жіночого одягу DiaDia - https://diadia.ua/