Розмежування територій Київської області
12.11.2021 15:11

Тож на найближче засідання Київської обласної ради очільник Київської обласної державної адміністрації Василь Володін ініціюватиме уточнення Схеми планування території Київщини в частині того, що цей документ за законом не може і не встановлює чи змінює жодних меж як області, так і, зрозуміло, міста Києва. Про це стало відомо із повідомлення пресслужби Київської облдержадміністрації (КОДА).

“Схема планування території Київської області – стратегічно важливий документ для розвитку всієї області і її громад. Наш регіон чи не єдиний в Україні, який до цього часу його не мав. Сподіваюсь, всі розуміють, що планування розвитку семи районів і 69 громад області – це не лише питання меж Коцюбинського і Києва. Однак, проведення в Схемі планування території області умовної лінії між областю і столицею будь-де – з лісом, без лісу, по фактичній забудові/інфраструктурі Коцюбинського – буде таким же сумнівним і дискусійним, як і та умовна лінія, яка була в першочерговому варіанті Схеми. І так буде до того часу, поки межі міста Києва не будуть остаточно визначені, згідно з законом Верховної Ради України”, – зазначив Василь Володін.

Він уточнив, що питання розмежування територій Київщини та столиці розглядалось учора на засіданні підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою та місцевого самоврядування Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

“Дякую народним депутатам і членам підкомітету за можливість зібратись і обговорити проблемні питання, пов’язані з темою розмежування територій Київщини та столиці. Згідно з постановою Верховної Ради України і рішенням Кабінету Міністрів, територія Коцюбинської селищної громади належить до території Бучанського району Київської області. Незважаючи на це, навколо цього питання шириться багато чуток, спекуляцій і політичних загравань. Тож вважаю справедливим і логічним для влади цієї громади домагатися встановлення меж території свого населеного пункту. І тут сподіваюсь на конструктивну позицію міста Києва. Треба брати відповідальність, спільно сідати і розмежовувати. Це не може тривати роками”, – резюмував Василь Володін.