CRM
30.12.2021 12:24

Запровадження CRM системи — це крок назустріч інноваціям. Запровадження нового, адаптованого до сучасних потреб програмного забезпечення суттєво вплине на результати вашої діяльності.

Кому варто негайно запровадити CRM

Не розуміючи, що являє собою CRM та які можливості вона відкриває, власники підприємств та організації ігнорують можливість оптимізувати власну діяльність. Проте існують важливі маркери того, що запровадження нового програмного забезпечення позитивно вплине саме на вашу діяльність:

1. Наявність відділу продажів. CRM дозволяє створити історію обслуговування кожного клієнта та акумулює дані про всіх споживачів послуг. Вона сприяє мінімізації ризику крадіжок інформації та дозволяє ефективно працювати з контрагентами навіть після звільнення працівника, що займався певним проєктом. CRM здатна вести облік результатів роботи кожного з менеджерів та стимулює до ведення звітності.

2. Створення нового бізнесу. Запровадження системи побудови комунікації та контролю від початку діяльності допоможе швидко здобути лояльну клієнтську аудиторію та пришвидшить темпи розвитку. За її допомоги вдасться оперативно аналізувати інформацію та вживати заходів щодо оптимізації бізнес-процесу. За потреби CRM можна масштабувати одночасно з розширенням компанії.

3. Бізнес з історією. Компанії, що досягли певного рівня розвитку, потребують впровадження нової системи не менш за нові фірми. Накопичення великих обсягів інформації за всю історію діяльності, які важко систематизовувати та використовувати, суттєво зменшує мобільність. У підсумку організація поступово втрачає можливість користуватися старою клієнтською базою та не може на 100% реалізовувати власний потенціал.

4. Бажання серйозно займатися маркетингом. Правильно налаштований CRM дозволить сегментувати клієнтів та вчасно робити їм вигідні пропозиції. Подібна клієнтоорієнтованість — простий шлях до збільшення продажів та підвищення лояльності покупців.

5. Організації, що надають послуги. Коли задоволений клієнт — основна мета вашої діяльності, варто створити правильні умови для своєчасного та якісного виконання поставлених завдань. CRM допоможе вести проєктну роботу — встановити строки, делегувати задачі, контролювати KPI.

Програмне забезпечення дозволить ефективніше використовувати робочий час персоналу та уникнути помилок, пов’язаних з людським фактором.