Алексей Кулеба
14.03.2022 12:05

Украинцы держат отпор оккупанту. Полномасштабная война России против Украины каждый день уносит жизни мирных людей, разрушает жилые дома, детские сады, школы, храмы, инфраструктуру,   Киевская область продолжает стоять на защите столицы и давать отпор. Кратко о ситуации на 14 марта рассказал Глава Киевской ОВА Алексей Кулеба в Facebook.

Вот, что он пишет:

"Найбільш небезпечними напрямками залишаються Житомирська траса, Буча – Ірпінь – Гостомель, Макарів та північ Вишгородського району. Російські окупанти продовжують накопичувати війська та техніку, обстрілюються житлові масиви та критичну інфраструктуру. 

По районах наразі ситуація така: 

Білоцерківський район. Ця ніч пройшла спокійно. Ситуація контрольована, обстрілів не зафіксовано. Сили територіальної оборони у підвищеній боєготовності.

 Бориспільський район. У районі об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі, ситуація стабільна. Сили оборони – у підвищеній боєготовності. Проводиться робота з укріплення блок-постів. Постійно забезпечується вирішення гуманітарних питань.

Бучанський район. У Макарівській громаді відсутні водопостачання, газ, електрика та зв’язок. Бородянською громадою переміщається ворог. Бородянка заблокована, інфраструктура зруйнована. 13 березня до Житомира вдалося евакуювати близько 600 жителів, у тому числі і пацієнтів Бородянського психоневрологічного інтернату. Крім того, близько 600 жителів було вивезено з Бучі. В Ірпіні – бої. ЗСУ контролює 70% міста. Продовжується евакуація населення з громад району.

Броварський район. Ніч з 13 на 14 березня минула спокійно. Зафіксовано пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад. У цих 3 – х громадах Броварського району проводяться бойові дії. А саме:
▫️ Калитянська громада – у селах Бервиця, Мокрець, Заворичі, Семиполки
▫️ Великодимерська громада – у селах Гребельки, Кулажинці, Русанів, Світильня, Велика Димерка, Богданівка, Шевченкове, неподалік сіл Бобрик та Рудня
▫️ Баришівська громада – села Перемога та Рудницьке
▫️ Калинівська громада – село Скибин.
У решті громад району об’єкти критичної інфраструктури працюють у звичному режимі.
За вчора з території Броварського району вдалося евакуювати 1600 громадян, серед них 805 дітей.

Вишгородський район. Вишгородська, Петрівська та Пірнівська територіальні громади – населенню надається необхідна допомога, здійснюється патрулювання вулиць.

В окупованих Іванківській, Димерської та Поліської територіальних громадах гуманітарна катастрофа, відсутній зв‘язок, електропостачання, продукти харчування та ліки. Продовжується евакуація людей з окупованої Димерської громади. Славутич повністю ізольований. Є потреба в продуктах харчування та медикаментах. Ремонтні роботи по відновленню електропостачання в Славутичі та ЧАЕС завершені, йдуть регламентні роботи.

Обухівський район. Ситуація стабільна, контрольована. У районі всі об’єкти критичної інфраструктури на території громад працюють у звичайному режимі. Об’єкти критичної інфраструктури знаходяться під охороною. На АЗС недостатні об’єми пального, спостерігаються черги.

Фастівський район. Ситуація стабільна, контрольована. Відбувся обстріл градами в сторону с. Ясногородка. Потерпілих, загиблих та значних руйнувань немає. Фастівська громада приймає біженців та надає допомогу в їх розміщенні. На сьогодні з Чернігова прибуло 30 осіб".