российские захватчики в Украине
14.03.2022 17:32

Военнослужащие вооруженных сил россии, воевавшие в Украине и выжившие, массово пишут рапорты об отказе возвращаться в зоны боевых действий.

Об этом сообщает Укринформ со ссылкой на информагентство Guildhall.

«У розпорядження інформаційного агентства Guildhall перевірене джерело передало фотографії рапортів російських військовослужбовців, які воювали в Україні й повернулися в місця дислокації. Військовослужбовці зс рф, які вижили в Україні, масово пишуть рапорти про відмову повертатися в зони бойових дій», - йдеться у повідомленні.

Редакція видання отримала відповідні рапорти військовослужбовців 41 А ЦВО зс рф, які в повному складі прибули в Україну. Серед причин відмови солдати вказують небажання бути використаними як «гарматне м'ясо», нероз'яснення причин військової операції в Україні, відсутність технічного забезпечення та зв'язку з командуванням тощо.

Так, сержант Мірапов Сапар Мерданович у рапорті командиру військової частини № 61899 вказує: «(…) цим доповідаю, що вважаю за неможливе своє повторне відбуття з причини поганої організації, відсутності зв'язку, технічного забезпечення. Приїхав, не розуміючи, навіщо я там потрібний, без пояснення завдання. Я не хочу бути гарматним м'ясом», - заявив у рапорті сержант зс рф Мірапов.

рапорт

У свою чергу командир 2-го відділення 3-го взводу мотострілецької роти молодший сержант Пугачов Олександр Олексійович повідомляє командиру 3-го мотострілецького батальйону, що «(…) відмовляється повторно брати участь у бойових діях в Україні з причини відсутності матеріально-технічного забезпечення, відсутності координації дій, відсутності будь-якого зв'язку в підрозділі та з командуванням».

рапорт

Командир 2-го мотострілецького взводу 9-ої мотострілецької роти лейтенант Єгоров вказує, що «(…) від самого початку ми зіткнулися з обманом і приховуванням справжніх цілей та завдань, які стояли перед нами. Під різними і нікому незрозумілими «навчаннями» та «навчально-бойовими завданнями» малися на увазі зовсім інші заходи (…). Переходячи кордон України, ми повністю дискредитували себе в очах як світової, так і слов'янської спільноти. З цієї миті наші дії мали окупаційний характер, що явно виражалося в діях мирного населення (...)», - написав лейтенант зс рф Єгоров.

рапорт

рапорт

Агентство також наводить фотокопії інших рапортів військовослужбовців збройних сил російської федерації.

рапорт

рапорт

Крім того, джерело Guildhall в українському уряді повідомляє, що у зв'язку з відмовою окремих посадових осіб офіцерського складу зс рф, у тому числі заступників 76-ої десантно-штурмової дивізії (Псков) ПДВ, виконувати наказ з ведення бойових дій на території України органами військової поліції зс рф було затримано чотирьох військовослужбовців зазначеної дивізії.