Київський картонно-паперовий комбінат
08.06.2022 15:01

Заплатили майже мільярд гривень податків, але отримали підозру в ухиленні від оподаткування. На обухівському ТОВ «Київський картонно-паперовий комбінат», що входить до топ-3 платників податків столичного регіону, пройшли обшуки. Слідчі дії чи банальне рейдерство? У самій компанії вважають, що може йтися про спробу захоплення майна.

26 травня ТОВ «ККПК», яке є частиною австрійської компанії Pulp Mill Holding, з обшуками відвідали поліцейські. На думку слідства, що керівництво підприємства нібито розкрадало кошти і співпрацювало з країною-агресором. У компанії ці закиди спростовують. 

обшук на Київському картонно-паперовому комбінаті

Сумнівна активність правоохоронців під час повномасштабної фази російсько-української війни може бути спробою рейдерського захоплення успішної компанії під соусом полювання на російський бізнес, зазначає інформаційний портал «СтопКор».

За словами речниці ДСР Нацполіції України Наталії Килиновської, правоохоронці вилучили з підприємства первинні документи фінансово-господарської діяльності про імпортні операції та операції з контрагентами внутрішнього ринку України, а також так звану «чорну» звітність.

За інформацією слідства, дохід підприємства за перші три квартали 2021 року склав понад 5,5 млрд грн, але комбінат начебто не сплатив ані копійки податку на прибуток. У

У ТОВ «ККПК» ці твердження заперечують: «Ми сплатили 930 млн грн загальних податків у 2021 році. А якщо йдеться про податок на прибуток, то це понад 73 млн грн», – повідомила журналістам фіндиректорка підприємства Ніна Колодій.

Зауважимо, йдеться про унікальний комбінат, який надає робочі місця та теплопостачання цілому місту на Київщині. Аналогів підприємству в Україні сьогодні немає – адже російські окупанти практично зруйнували другий за величиною паперовий комбінат у Харківській області.

Як наголошує голова правління товариства, Обухівський комбінат є центром промислового вузла і містоутворюючим підприємством. Саме ТОВ «ККПК» забезпечуємо обухівців опаленням та гарячою водою, а також підтримує роботу каналізаційних стоків міста. Загальна чисельність працівників заводу – 3,5 тисячі осіб.

Київський картонно-паперовий комбінат

Жодних порушень у звітності компанії не виявили й міжнародні аудитори, які щорічно проводять перевірку підприємства. Тож чи не є всі підозри на адресу ТОВ «ККПК» фікцією? Ймовірно, успішний комбінат намагаються привласнити під соусом війни, припускають автори матеріалу.