Михайло Майман: Моє викрадення замовили Шевченко та Циганков
17.06.2022 23:08

АЗС ОКО на трасі Знам'янка-Луганськ у Дніпропетровській області, 31го травня о 16:45 могло стати місцем масової перестрілки, в результаті якої постраждало б близько сотні цивільних осіб. Цього дня, у цей час, на великій швидкості на заповнену машинами АЗС заїхало, кілька мікроавтобусів з яких вискочили 15 озброєних автоматами людей у військовій формі без розпізнавальних знаків. Зі словами «Работает СБУ!» та вимогою вийти з машини, вони оточили два автомобілі з військовослужбовцями батальйону «Архангела Михайла».

Як передає видання "Українські новини" зі ссилкою на "КП в Україні", Михайло Майман командир батальйону «Архангела Михайла» повідомив - «Відсутність розпізнавальних знаків СБУ, різна уніформа та вимоги, які були озвучені російською, викликали підозру. Проте, щоб уникнути жертв серед цивільного населення, він прийняв рішення не чинити опір. Як тільки він вийшов з машини, його почали бити, після чого разом із одним із бійців, англійцем Пітером зав'язали очі посадили в машину і відвезли у невідомому напрямку».

Одразу після того, що сталося на гарячу лінію Дніпропетровської поліції, надійшло повідомлення про викрадення та розпочато пошуки. «Жодного відношення викрадачі до якоїсь Української спецслужби не мали. Бійці батальйону «Архангела Михайла» відвозили з передової, з-під Бахмута, поранених у Дніпропетровськ. На прохання регіональної влади в громадських місцях вони пересувалися без зброї, яка була під охороною в автомобілях. Влаштовувати перестрілку, в тилу, з ДРГ втричі більшою за чисельністю було відчайдушним заходом, тим більше вони відразу дали зрозуміти, що їм потрібен тільки Майман. Здатись було правильним рішенням, після якого всі швидко поїхали з АЗС» - повідомив Михайло Майман.

«Мене везли у бік передової, де говорили що віддатуть мене Кадировцям. Дорогою машини періодично зупинялися мене виводили та били, гасили об мене недопалки, вимагали на камеру вибачитися перед Кадировим. Примушували підписати кілька аркушів чистого паперу. Декілька разів виводили на розстріл. Викрадачі були у різній військовій формі у частини були розпізнавальні знаки ЗСУ, вони розмовляли російською» – розповів Майман.

Внаслідок злагоджених дій поліції, СБУ та військових ЗСУ на блокпості в Луганській області за кілька кілометрів від лінії фронту Михайла Маймана вдалося звільнити.

«Мені вдалося розв'язати руки, рота і коли ми проїжджали черговий блок пост я почав голосно кричати. По злагодженій роботі військових на посту було зрозуміло, що вони чекали на наші машини. Частина викрадачів спробувала втекти, частина була одразу заарештована. Вони всі громадяни України та мають відношення до воюючих підрозділів. Ведеться слідство.

Достеменно знаю що зараз затримано 6 людей. Виконавці мого викрадення – це кілька людей які раніше з нами воювали, але злякалися їхати на передову та сидять в одному з готелів Києва, торгують гуманітаркою та беруть участь у рейдерських нальотах.

Найголовніше я офіційно заявляю, що замовники мого викрадення Кирило Шевченко, який наразі підробив документи та став головою федерації боксу України та його адвокат Андрій Циганков. Вони подумали, що історія з передачею мене Кадировцям сховає сліди, але не вийшло» – заявив Михайло Майман у своєму телеграм каналі.

Як повідомив Михайло після викрадення та тортур, не дивлячись на припис лікарів пройти відновне лікування, він одразу вирушив на передову до бойової частини 7039, до якої приписано його підрозділ, для ведення бойової роботи.

«Всі причетні до мого викрадення дуже погано закінчать. Я в цьому впевнений. Кирило Шевченко та Андрій Циганков не втечуть, їхнє місце у в'язниці. Подібні витівки в країні, яка воює, можуть робити лише аморальні тварини.

Я не боюся смерті, не боюся викрадень і, тим більше, карлика кадирова. Моє місце на фронті на передовій. Моє життя в руках Господа. Я воюю за свою країну, майбутнє моїх дітей. За це я готовий іти до кінця. Мої ролики для соціальних мереж - це гра, фарс, для підтримки бойового духу моїх бійців. Вони мають бачити, що їхній командир нічого не боїться, навіть публічно. Наші знущання над кадировськими колунами та російським гарматним м'ясом це наша сила та їхній програш. Ми все робимо правильно, доказ тому моє викрадення за яке навіть готові платити гроші. Перемога буде за нами. Все буде Україна! - упевнений командир батальйону «Арханела Михайла», ВЧ7039 ЗСУ, Михайло Майман.