Адвокат Ігор Черезов
19.09.2022 16:12

Адвокат Ігор Черезов, відомий захистом скандальних політиків, переключився на захист колаборантів та зрадників. Також він дружить з відвертими українофобами. 

Про це йдеться у матеріалі "Апострофа". 

Черезов відомий тим, що захищав ректора Ірпінської податкової академії Петра Мельника, політика Геннадія Балашова, члена Вищої ради юстиції Павла Гречковського, екснардепа Миколу Мартиненка та зрадника Ігоря Беркута, який називав Майдан "гнилим" та підозрювався Службою безпеки України в тероризмі. Нині адвокат переключився на захист колаборантів та підтримує зв'язки з антиукраїнськими діячами. 

Журналісти зазначають, що за законом адвокат має право відмовитися від захисту зрадника чи колаборанта, однак Черезов не відмовляється від захисту. Водночас держава зобов'язана гарантувати захист будь-якому підозрюваному. 

Адвокат Ігор Черезов

За даними ЗМІ, Черезов має дружні стосунки з іншим адвокатом – Валентином Рибіним, який на початку березня разом із сім'єю втік з України, а його батько почав публікувати тези російської пропаганди у своїх соцмережах. 

"У Києві із житлових забудов працюють укровські гради у бік Вишгорода. Ми коли це побачили, не стали чекати, коли наші будинки накриє артогнем у відповідь. Наш караван із трьох машин (8 дорослих та 4 дітей) вже мчить у бік Будапешта. А ціль – Іспанія. Нас там чекають… У Росію ми б не вибралися", – писав Рибін. 

Пізніше проросійський адвокат засудив своїх колег та суддів, які пішли воювати, щоб захистити Україну. 

"Судді ВАКС, Судді ВС, адвокати, інші юристи, які схопили автоматики і заселилися у фейсбуці – ви вже всіх перемогли???! Усіх убили???? Ви взагалі хоч щось розумієте в законах війни???? Я вийшов з гри й повернуся в гру тільки тоді, коли говоритиме Zakon!", – написав він та додав російську "свастику" у свій допис. 

Ігор Черезов з початку війни теж перебував у Іспанії, ймовірно, з Рибіним. Про що повідомлялося на сайті “Прямого”. https://prm.ua/advokat-dyiavola-iak-ihor-cherezov-stav-zakhysnykom-ta-druhom-zradnykiv-ukrainy/ Пізніше він повернувся та продовжив свою діяльність у якості адвоката. Свою політичну позицію він не висловлює відкрито, але засуджувати зрадників не збирається. 

"Захищати колаборантів – це абсолютно нормально", – заявляв він у коментарі журналістам.