гарна робота
15.11.2022 11:34

Деякі люди, що заробляють недостатньо, соромляться свого фінансового положення. Вони ніколи не говорять про гроші, але залюбки розповідають про власні бізнес-плани, майбутні придбання та подорожі. Не дивлячись на гарне «шифрування», є декілька фраз та дій які свідчать про фінансову неспроможність людини.

Виправдання та компенсації

Замість пошуку додаткових джерел заробітку людина постійно озвучує нюанси, котрі «пояснюють» недостатній рівень доходу. Наприклад, стверджується, що для отримання додаткових коштів необхідно працювати цілодобово чи грати в ігрові автомати  www.b-p.com.ua.

Інколи озвучується думка, що заробляти багато можливо тільки нечесним незаконним шляхом. Буцімто, бідні люди мають чисту совість. Якщо хтось часто вживає слово «зате», він має недостатню кількість грошей: «…зате я не краду».

Спроби здаватися більш заможним

Бідні часто намагаються створити ілюзію, що вони достатньо забезпечені особистості. Людина може мати флагманські смартфон відомих компаній чи автомобіль бізнес класу. Однак, все це у неї придбане в кредит. Мета таких речей: продемонструвати, що їх власник вміє заробляти. Інколи навіть складаються ситуації, коли, зайшовши в кафе, людина з дорогим телефоном та на гарному авто вимушена позичати кошти у друзів, щоб розплатитися за філіжанку кави. 

Особистості з речами в кредит часто поведінкою показують, що вони мають багато коштів, зверхньо відносячись до інших. Особливо до обслуговуючого персоналу:

  • Прибиральників;
  • офіціантів;
  • сантехніків.

Вони упереджено ставляться до тих, хто працює багато. 

Брехня в соціальних мережах

Люди з поганим фінансовим положенням намагаються створити інший світ в соціальній мережі. В віртуальному просторі це зробити в рази простіше, ніж в реальному. Цікаво, що спеціаліст, котрий отримує достатньо грошей частіше публікує фото:

  • З сім’єю;
  • з друзями;
  • заняття спортом;
  • хобі. 

Малозабезпечена особистість викладає світлини на фоні дорогого авто, замовчуючи, що воно було придбане в кредит і йому доводиться кожного місяця економити, віддаючи половину заробітної плати.

дівчина процює на комп'ютері

Праця – як каторга

Більшість людей, що мають низьку оплату праці не люблять справу, якою займаються. Найщасливіші дні для них – відпустка і навіть лікарняний. Найгірший день тижня – понеділок. Людина ніколи не розглядає власну справу як можливість допомогти суспільству, а потім ще і отримати за це винагороду. Праця для них – каторга, від якої важно сховатися. 

Варто пам’ятати, що людина самостійно обирає сферу діяльності. Вона повинна бути максимально комфортна. Тож, якщо умови праці непідходящі, роботу варто змінити замість того, щоб жалітися на складнощі.

Страх змін 

Бідні люди часто бояться щось змінити, навіть якщо у власній «зоні комфорту» некомфортно. Зазвичай така ситуація спостерігається через невпевненість у власних силах. Деякі вважають, що зміни можуть призвести до ще гіршого становища. 

Пошук винних у власних проблемах

Успішні люди несуть відповідальність за власні невдачі. Людина, яка систематично відчуває фінансові труднощі, звинувачує в них когось чи щось інше, але не себе. 

Робітник, котрий постійно свариться на керівництво, державу чи долю, автоматично демонструє, що не вміє заробляти.