Ірпінь, пошкоджене житло
30.01.2023 17:57

Власники квартир ЖК «Центральний Преміум» у Ірпені звинуватили забудовника у свавіллі, через яке понад 300 сімей під час війни залишилися просто неба. Про це повідомляє Цензор.нет.

Ще на початку війни згадуваний житловий комплекс зазнав пошкоджень. На його відновлення представники компанії забудовника зібрали з власників квартир по 30$ за кв.м., обіцяючи не лише відновити оселі, а й повернути кошти після отримання компенсації від Держави.

Втім вже понад пів року роботи ведуться переважно в частині комерційної нерухомості. Самі ж інвестори не можуть отримати від забудовника а ні будь-якого конкретного плану дій, а ні навіть доступу до власного житла.

За словами економічного експерта Світлани Кушнір, не менше обурення серед власників викликають й кошториси на ремонти, які їм періодично надсилають в чат представники забудовника. В них вартість робіт завищена, а 15% від неї додатково виділяється на «адміністративні витрати».

Інвестори переконані, що у такий спосіб Олександр Пікулик та представники його компанії намагаються відремонтувати лише комерційні площини у ЖК, аби згодом продати їх. Водночас доля тих, хто вже виплатив повну вартість квартир, забудовника не цікавить.

Олександр Пікулик
Олександр Пікулик

«Люди кілька місяців поспіль не можуть добитися справедливості. Багато родин вже просто не мають коштів на життя, адже в будівництво та «ремонт» вони інвестували всі свої заощадження», - зазначається у матеріалі.

Кушнір закликає втрутитися у ситуацію правоохоронні органи, в поле зору яких Пікулик вже потрапляв. Восени 2020 поліція зупинила чорний Range Rover, за кермом якого був Пікулик в стані сильного алкогольного сп’яніння. Він не лише чинив спротив правоохоронцям, а й погрожував нагородною зброєю. Аби вгамувати депутата, на місце події виїхало відразу три екіпажі поліції. Однак надалі Пікулику вдалося уникнути відповідальності.

«Найбільш кричущим доказом безкарності та вседозволеності Пікулика є, напевно, стрілянина в ірпінському ресторані Sapori Veri. Там на початку минулої зими депутат напідпитку хизувався тією ж нагородною зброєю, а потім ледь не влучив в жінку. Та, не зважаючи на сліди від куль та свідчення очевидців, він так і не поніс за це відповідальності», - зазначає експертка.

Нагадаємо, Олександр Пікулик є депутатом Ірпінської міської ради. Він очолює комісію земельних відносин, лісових та природоохоронних питань. У ЗМІ його неодноразово звинувачували у незаконному будівництві та лобіюванні інтересів різних забудовників в місцевій раді.

Нещодавно він виступив проти знесення рекламної конструкції одного з своїх житлових комплексів на в’їзді до м.Ірпінь та встановленні там меморіальної стели «Місто-герой».