Деньги
18.02.2023 16:40

Чтобы повысить уровень соцзащиты военнослужащих и членов их семей в Украине, будут увеличены размеры ежемесячного (основного) денежного довольствия (без дополнительного вознаграждения) военнослужащих.

В  ГПСУ сообщают:

«В результаті, з 1 лютого 2023 року було збільшено розміри щомісячного (основного) грошового забезпечення військовослужбовців від 30 до 55%.  Мінімальний його рівень становить не менше 20 100 гривень.

Окрім того, станом на 17 лютого 2023 року майже весь особовий склад прикордонного відомства вже отримав підвищене грошове забезпечення.

Водночас з 01 лютого 2023 року змінено порядок та умови виплати на період дії воєнного стану додаткової винагороди. 

Згідно нового порядку та умов, бойові виплати у 100 тис. гривень на місяць будуть збережені лише військовослужбовцям, які воюють з противником на передовій. Теж саме стосується сімей полонених та зниклих безвісти – виплати винагороди у розмірі 100 тисяч гривень для них також зберігаються.

Новий порядок та умови торкнуться виключно військовослужбовців, які не виконують бойові (спеціальні) завдання у складі діючих угрупувань військ Сил оборони держави, перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків, курсантів вищих військових навчальних закладах та військовослужбовців, які проходять службу у вищих військових навчальних закладах».

Напомним, премьер-министр Денис Шмыгаль на заседании правительства заявил, что в 2023 году пенсии для украинцев будут повышены. В марте правительство проведет индексацию пенсий на 20%.

Ранее сообщалось, что российские оккупанты угрожают оставить украинцев без социальных выплат. Захватчики заставляют украинцев оформлять российские паспорта для того, чтобы получить пенсию.

Также мы писал, что в Украине некоторых одиноких матерей лишат госпомощи.