Гео Лерос
29.03.2023 11:35

Українська влада запускає ще один державний телеканал, при тому, що в країні фактично заборонені незалежні телеканали.

Про це на своєму відеоканалі заявив депутат українського парламенту Гео Лерос, звинувативши українську владу в монополізації телевізійного мовлення в Україні.

Нагадаємо, в Україні з початком вторгнення російських військ фактично заборонено незалежне телевізійне мовлення. Усі канали транслюють єдиний телемарафон, за який держава переказує кошти телеканалам.

Лерос стверджує, що за виробництво марафону телеканалам, які належать українським олігархам Коломойському, Фірташу та Пінчуку, переказали понад 20 мільйонів доларів.

Зазначимо, Єдиний марафон має не лише ознаки цензури, а й корупції, стверджує українська опозиція.

Минулої осені розслідувачі незалежного видання Bihus.Info з'ясували, що новинний блок до телемарафону виробляє компанія "Кінокіт", пов'язана із заступником голови Офісу президента України Кирилом Тимошенком. Це пряме втручання влади в редакційну політику ЗМІ.

Крім того, крім телемарафону, в Україні працює державний телеканал Freedom, який мовить, усупереч закону, російською мовою. Також є державний телеканал Рада. Є канал, який фінансується з державного бюджету - "Суспільне".

І минулого тижня українська влада ухвалила рішення про створення ще одного державного телеканалу "Армія ТБ".

Своєю чергою, опозиційні телеканали, як-от "Прямий" і "Еспресо", підконтрольні експрезиденту Петру Порошенку, витіснені з ефіру та ведуть мовлення тільки в Ютьюбі.

Лерос стверджує, що Україна перетворюється на недемократичну державу.