12.01.2006 19:46
В четверг, 12 января, в адрес From-UA, поступило сообщение от пресс-службы «Громадського активу Києва», в котором говорится о том, что жители города Киева сами смогут выбрать участников предвыборного блока «Громадський актив Києва», который будет бороться за места в Киевсовете. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

"Перші 30 киян уже витримали відбір експертної комісії «Громадського активу Києва» і найближчим часом будуть представлені на суд громади. Кияни самостійно оберуть своїх кандидатів й визначать їхній рейтинг у списку кандидатів у депутати Київради та київських райрад від виборчого блоку «Громадський актив Києва».

16 грудня 2005 року було сформовано виборчий блок «Громадський актив Києва» і подано заявку до ЦВК про участь у виборах депутатів Київради та київських райрад 26 березня 2006 року.

20 грудня 2005 року було привселюдно оголошено про відкритий конкурс з формування списку кандидатів. Основні вимоги: позапартійність, професійна підготовка і досвід роботи, своя програма – план соціально корисних ідей, котрі кандидат збирається відстоювати у міській або районній раді.

На сьогодні експертна комісія «Громадського активу Києва», до складу якої увійшли провідні політологи, економісти і юристи країни, а також активісти громадського об’єднання, відібрала 30 гідних киян, які скоро стануть перед судом громади.

«Мені приємно відзначити політичну активність киян. Важливо, на мій погляд, що звертаються переважно молоді люди, віком від 30 до 45 років, з вищою освітою, які добре знаються на малому і середньому бізнесі. Відбір пройшли ті, хто запропонував цікаві ідеї й детальні шляхи вирішення проблем у житлово-комунальній, інвестиційній, будівельних сферах. Ці люди мають чітке уявлення про розвиток столиці. Також до нас зверталися кияни, які активно займаються громадською діяльністю в різних громадських організаціях. На жаль, дуже мало жінок, які б прагнули захищати інтереси киян у Київраді або київських райрадах. Повинен відзначити, що проблеми столичної освіти та медицини найменше розглядаються потенційними кандидатами, проте всі ми розуміємо необхідність удосконалення цих важливих соціальних сфер нашого життя», – зазначив лідер Спілки громадських організацій «Громадський актив Києва», депутат Київради Олександр Пабат".