12.01.2006 19:55
Похоже, губернатор Херсонщины Борис Силенков занимается агитацией в пользу "оранжевых". Как сообщает корреспондент From-UA, на сайте Херсонской ОГА в четверг, 12 января, размещен материал на сайте Херсонской ОГА, в котором губернатор говорит о возможной победе коалиции "Сила народа" на выборах в областной совет.

Полный текст сообщения выглядит следующим образом:

Борис Сіленков: "В новій обласній раді політична коаліція "Сила народу" одержить 40 відсотків мандатів".

Голова Херсонської обласної державної адміністрації, член політради партії "Народний Союз "Наша Україна" Борис Сіленков вважає, що в новій обласні раді коаліція політичних сил "Сила народу" отримає не менш як 40 відсотків мандатів.

Таку думку він висказав на прямому ефірі, який проводився 11 січня на обласній державній телекомпанії "Скіфія".

"Люди не можуть не бачити позитивні зміни в області. Тому я вважаю що буде саме такий результат. Ми сформуємо дієву більшість, яка візьме на себе відповідальність за життя та позитивний розвиток Херсонщини", - сказав Б. Сіленков.

С точки зору губернатора, завадити цьому результату не зможуть ніякі блокування опозиції, або маніпулювання з кількістю депутатів з боку керівництва ради.

"За ініціативою голови облради склад ради збільшився з 63 до 85 депутатів. Але навіть якщо їх стане 100, або ще більше, все одно - 40 відсотків буде у "Сили народу", підкреслив губернатор Херсонщини

Раніше, 9 січня на сесії обласна рада прийняла рішення збільшити склад ради нового скликання з 63 до 85 депутатів. Зараз в облраді є 6 депутатських груп: НСНУ - 13 депутатів, Народної партії - 9, Партії Регіонів - 7, соціалістів - 7, комуністів - 6, СДПУ(0) - 5, та одна група з 15 депутатів інших партій та безпартійних.