20.01.2006 18:05
Головна мета економічної програми Опозиційного блоку «Не Так!» – входження України до великої двадцятки у 2011 році. Про це під час прес-конференції щодо початку передвиборчої кампанії блоку заявив лідер Республіканської партії України, автор проекту економічної стратегії блоку «Не Так!» Юрій Бойко, повідомила прес-служба блоку «Не Так!».

«Те, що ми маємо зараз – зростання ВВП у 2% і інфляцію в 12% – це, безперечно, стагнаційна модель економіки, яка жодним чином не може бути притаманна нашій державі. З 2007 року Україна повинна мати стале зростання ВВП на 9%, а інфляцію – 6%. До кінця 2006 року середня зарплата повинна становити 1,5 тисячі гривень, а середня пенсія – 800 гривень. Протягом п’яти років енергоємність економіки повинна зменшитися вдвічі», – заявив лідер РПУ.

За словами Юрія Бойко досягнути таких показників можна за допомогою запровадження 100 проривних інновацій, які розробили фахівці блоку «Не Так!». Прикладом однієї з таких інновацій політик назвав розвиток машинобудування: «Сьогодні Україна входить до десятки експортерів металу. Для того, щоб ми випускали і продавали 30% експорту не продукцією металу, а машинобудування, ми повинні як в Америці – дати цій галузі дешеві позичкові кошти і пільги по податках. Слід зробити все, щоб машинобудування, враховуючи нашу виробничу базу, і рівень освіти нашого населення, було провідним локомотивом української економіки», – підкреслив Юрій Бойко.