02.02.2006 12:38
В адрес редакции From-UA от пресс-службы «Оппозиционного блока «НЕ ТАК!» пришло заявление. Подаем его на языке оригинала.

Івано-Франківськ: «Владо! Ти дієш НЕ ТАК!»

Сьогодні, 2 лютого, внаслідок антиконституційних дій мера Івано-Франківська та порушення ним основних прав і свобод людини під адміністративним будинком влади відбулося пікетування мерії міста членами «Опозиційного блоку НЕ ТАК!».

Всупереч Конституції та Законам України, без будь-яких видимих на те причин, зневаживши права тисяч громадян, голова міста Івано-Франківська і одночасно керівник обласної організації НСНУ Зеновій Шкутяк, щоб не допустити реєстрації ініціативної групи по збору підписів за проведення Всеукраїнського референдуму щодо вступу України в НАТО та ЄЕП, відкликав документи з ЦВК.

Така ганебна поведінка голови міста зібрала багато прихильників «Опозиційного блоку НЕ ТАК!». Пікетувальники своїми лозунгами — «Я можу не погоджуватись з Вашою думкою, але я віддам життя за те, щоб Ви мали право її висловити. Вольтер», «Гаранте Конституції! Ваші однопартійці її порушують! Закон один для всіх!?», «Владо! Ти дієш НЕ ТАК!», «Пане мер! Івано-Франківськ не твоя вотчина!», «Шкутяк! Не зрадь Майдан!» — нагадували міському голові його обов’язки.

Терпець урвався. «Опозиційний блок НЕ ТАК!» з цього приводу написав подання прокурору м. Івано-Франківська та звернувся з позовною заявою в суд.

Але навіть зібравши підписи, громадяни міста не застраховані від чергових сюрпризів помаранчевого мера Івано-Франківська Шкутяка, оскільки останній не призначив відповідальної особи для засвідчення підписів членів ініціативної групи з іншого регіону, що допускається законом.

Не будемо впадати в риторику. Її сьогодні і так досить: Президент видає укази про чесні і прозорі вибори, а його однопартійці у владних кабінетах «чесно і прозоро» використовують адміністративні важелі по відношенню до тих, хто думає НЕ ТАК!