22.02.2006 18:58
В среду, 22 февраля, в адрес From-UA поступила информация от пресс-службы "Прикарпаттяобленерго", в которой сообщается о начале силового штурма "Чернігівобленерго". Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

„О 13:40 розпочався штурм підприємства. Серед робочого дня без пред'явлення жодних документів, без будь-яких юридичних підстав бойовики увірвалися у приміщення компанії. Використовуючи сльозогінний газ і димові шашки, із застосуванням грубої сили заїжджі бійці захопили перший поверх компанії. Розбито шибки, понищено обладнання диспетчерської та кабінетів офісу. Працівники у шоковому стані. Є постраждалі через отруєння димом та побої. Загарбники на цьому не зупинилися, Іде штурм другого поверху офісу компанії.

За цими злочинними діями стоїть російський бізнесмен Григоришин, який намагається силою повторно взяти контроль над енергетичними підприємствами країни: "Львів-", "Чернігів-", "Суми-", "Тернопіль-" та "Прикарпаттяобленерго". Наразі на території кожної з цих областей знаходяться бойовики, готові в будь-яку хвилину розпочати штурм підприємств. Справджуються найгірші побоювання та попередження керівництва цих компаній про плани завойовника із Півночі, На даний час керівництво ВАТ "Прикарпаттяобленерго" розпорядилося евакуювати жіночий персонал та інших працівників, які не задіяні у виробничому процесі. Тимчасово припинено відвідування обленерго сторонніми особами.

На думку Голови Правління ВАТ "Прикарпаттяобленерго" завойовницькі дії спрямовані у першу чергу на підрив авторитету Гаранту Конституції - Президента України, української влади. Керівництво компанії вимагає усі правоохоронні органи належним чином виконувати свої обов'язки і не допустити актів вандалізму та терору на важливих стратегічних об'єктах України. Не забувайте, що мова йде не про пакет акцій, а про енергетичну безпеку країни та насилля над мирними людьми”.