14.03.2006 19:21
Во вторник, 14 марта, в адрес From-UA поступило заявление от пресс-службы блока Олийныка и Сироты, в котором члены блока выражают обеспокоенность ситуацией сложившейся вокруг Приднестровья. Приводим полный текст заявления на языке оригинала:

«Лідер Блоку Бориса Олійника та Михайла Сироти – Борис Олійник – занепокоєний ситуацією, яка склалася навколо Придністров’я. Нещодавно він отримав телеграму від голови Верховної Ради Придністровської молдавської республіки В.Е.Шевчука з проханням допомогти у вирішені конфлікту, що склався, та закликом захистити невід’ємні права й свободи мешканців Придністров’я, серед яких є 60 тис. громадян України.

Борис Олійник визнає, що Придністров’я є суб’єктом міжнародних відносин і засуджує дії української влади, які порушують норми міжнародного права. На його думку, непродумана політика нашого керівництва може втягнути Україну та багато інших країн до затяжного міжнародного конфлікту з непередбачуваними наслідками. Однак Борис Олійник найбільш стурбований тим, що цей конфлікт може обернутися соціальною та гуманітарною катастрофою для мешканців Придністров’я.

Тому лідер Блоку Бориса Олійника та Михайла Сироти звертається до української влади і, перш за все, безпосередньо до Президента України із закликом вирішити ситуацію таким чином, щоб не допустити гуманітарної катастрофи. Зокрема, відомий поет заявив: «У цей складний час ми повинні показати традиційну для українців виваженість в ім’я добра всіх народів, що мешкають у цьому чудовому краї».