10.07.2006 19:17
В понедельник, 10 июля, в адрес редакции From-UA поступил комментарий лидера Партии регионов Виктора Януковича по поводу заявления Президента Украины. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

"Заява Президента України свідчить про те, що новостворена антикризова коаліція, яка має шанс перерости в широку коаліцію патріотичних сил, і Глава держави мають однакове бачення перспективи розвитку держави.

Насамперед, я абсолютно погоджуюся з Президентом у тому, що всі процеси повинні відбуватися з дотриманням духу і букви Конституції України. І я радий, що саме такі підходи стояли в основі формування антикризової коаліції, яка залишила відкритими двері для всіх патріотичних сил і має шанс стати перерости в широку парламентську коаліцію.

Форум депутатів усіх рівнів, який ми провели 8 червня і в якому взяли участь лідери всіх парламентських фракцій, об’єднаних в антикризову коаліцію, також задекларував прагнення до об’єднання України. Привітання Президента України цьому форуму свідчить про те, що Глава держави підтримує наше стремління до подолання розколу між сходом і заходом України. В своїй Заяві 10 липня Президент ще раз підкреслив це словами: "Я не приймаю жодних конфронтаційних сценаріїв, які здатні завдати шкоди народові та уразити стабільність країни".

Щиро зізнаюся, я читав ці слова з особливим відчуттям того, наскільки єдиною і конструктивною є наша позиція з позицією Глави держави. Справді, якщо всі гілки влади в Україні будуть дбати про стабільність, про те, щоб не завдати шкоди народові, про те, щоб впевнено йти вибраним курсом на поліпшення життя людей, то за українську перспективу можна бути спокійним".