11.07.2006 17:53
Во вторник, 11 июля, в адрес редакции From-UA поступило заявление от пресс-службы Партии регионов, в котором участники антикризисной коалиции обращаются к народу Украины, политическим партиям и общественным организациям. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Великий Український народе!


Звертаємося до тебе як до найвищого арбітра, як до наймудрішого радника, як до мірила державних вартостей. Звертаємося у момент, коли Україна балансує між громадянським порозумінням і громадянським протистоянням. Звертаємося, щоб запевнити: ми вибираємо громадянський мир.

Ми виходимо із того, що громадяни втомилися від безвідповідальності влади. Вони вимагають відповіді на питання, скільки коштуватимуть газ, світло і тепло, якою буде вартість можливої продуктової корзини.

Сьогодні, коли в Верховній Раді офіційно проголошено про створення антикризової коаліції, основу якої склали три фракції – Партії регіонів, соціалістів та комуністів, коли ми ще раз підкреслили, що двері коаліції залишаються відкритими для всіх інших фракцій, коли ми задекларували непохитну волю до об'єднання народу і України, радикальне крило незначної частини парламенту робить спробу наростити напругу в суспільстві.

Окремі безвідповідальні політики, що вели державу до глибокої системної кризи, хочуть нав'язати суспільству небезпечну гру, поступово втягнувши народ України в свої авантюри. Нехтуючи законами України, Конституцією і Регламентом Верховної Ради, вони прагнуть дестабілізувати ситуацію, привести країну до повного хаосу, який може завершитися громадянським конфліктом.

Ми, учасники антикризової коаліції, як відповідальна, конструктивна і стабілізуюча сила, прагнемо миру, спокою і негайного вжиття всіх заходів для подолання глибокої політичної та економічної кризи в Україні. Ми ще раз закликаємо усі політичні сили в парламенті приєднуватися до нас і створювати широку коаліцію, яка відображала б повний спектр настроїв суспільства.

У цьому нашому прагненні у нас нема іншої підтримки, окрім підтримки народу України. І тисячі людей доброї волі, які прийшли 11 липня до Верховної Ради, щоб продемонструвати своє стремління до стабільності – яскраве свідчення того, що громадяни України розуміють і підтримують антикризову коаліцію, поділяють наші наміри до об'єднання.

Ми запевняємо народ, що готові зробити все від нас залежне, щоб зупинити протистояння і повернути державу в русло нормального розвитку і спокійного стабільного життя.

Народе України! Звертаємося до тебе у непростий час, коли від голосу кожного залежить доля держави. Звертаємося до солдатських матерів, до сивочолих ветеранів, до робітників, вчителів, лікарів, селян, до юнаків і дівчат, які вступають у самостійне життя – підтримайте нас у важливій справі збереження спокою у суспільстві, забезпечення поступального розвитку країни, в якій нам разом треба щасливо жити.

Ніхто не може бути зараз байдужим. І старий, і малий повинен сьогодні сказати рішуче "ні" тим, хто хоче розколоти Україну і втягнути суспільство в громадянський конфлікт.

Ми – за мир.
За стабільність.
За розвиток.
За прогрес і демократію.

Хто розділяє ці цінності – поповнюй лави антикризової коаліції!

Хай живе процвітаюча об'єднана стабільна Україна і її працьовитий дружній народ!

Рада антикризової коаліції
Симоненко П.М.
Цушко В.П.
Янукович В.Ф.»