12.07.2006 19:34
В среду, 12 июля, в адрес редакции From-UA поступило заявление от пресс-службы СДПУ(о), в котором лидер партии Виктор Медведчук прокомментировал заявления НСНУ и других политических сил относительно нарушения норм Регламента ВР при прекращении деятельности Коалиции демократических сил. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

Коментуючи заяви НСНУ та інших політичних сил, щодо порушення норм Регламенту ВР при припиненні діяльності Коаліції демократичних сил, Голова Соціал-демократичної партії України (об’єднаної) Віктор Медведчук заявив журналістам: «Можу відповісти Вам як юрист. Дійсно, частиною другою статті 65 Регламенту Верховної Ради України передбачено, що депутатська фракція має право в будь-який час вийти зі складу коаліції, попередивши про це письмовою заявою керівників інших фракцій, які входять до коаліції, не менш ніж за десять днів до дати виходу».

«Протягом зазначеного строку така депутатська фракція в будь-який час має право відкликати свою заяву. Якщо депутатська фракція цього не зробила, головуючий на першому після закінчення десятиденного строку пленарному засіданні оголошує про вихід депутатської фракції з коаліції», — впевнений він.

«Але у випадку з розвалом т. зв. «помаранчевої коаліції» члени фракції СПУ в індивідуальному порядку, написавши відповідні заяви, вийшли з зазначеної коаліції, в результаті чого діяльність Коаліції демократичних сил була припинена на підставі пункту 2 частини першої статті 66 Регламенту Верховної Ради України у зв’язку із зменшенням чисельного складу коаліції до кількості народних депутатів, меншої, ніж визначено Конституцією України», — підкреслив Віктор Медведчук.

«Згідно з частиною другою статті 66 Регламенту Верховної Ради України діяльність коаліції вважається припиненою у даному випадку з моменту офіційного оголошення про це головуючим на пленарному засіданні, тобто з 11 липня 2006 року, коли про це на ранковому засіданні Верховної Ради оголосив її Голова Олександр Мороз», — зробив висновок лідер об’єднаних соціал-демократів.