14.07.2006 10:49
В пятницу, 14 июля, в адрес редакции From-UA поступило заявление от пресс-службы СДПУ(о), в котором Леонид Кравчук прокомментировал сегодняшнюю политическую ситуацию, которая сложилась в государстве. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«Сьогодні необхідно підтримувати політичну лінію антикризової Коаліції трьох фракцій спрямовану на об‘єднання парламенту і українського народу заради миру і спокою в суспільстві, розв‘язання корінних соціально-економічних проблем, що торкаються щоденного життя кожної людини», - заявив Перший Президент України Леонід Кравчук, коментуючи сьогоднішню політичну ситуація, що склалася в державі.

«Український народ не повинен бути втягнутий в конфронтацію, яка, як свідчить досвід, може швидко перерости в громадянську війну. Шлях протистояння – небезпечний шлях. Це шлях до конфлікту. Народ стомився від революцій, мітингів і перманентних виборів. Сьогодні найголовніше - подолати політичну кризу, сформувати органи влади і розпочати працювати, як в Центрі, так і на місцях. Тільки так можна забезпечити стабільність в державі, відновити авторитет влади, довіру до неї народу», - додав він.

Леонід Макарович впевнений, що ті політичні сили, ті політики, які не чують мудрого і тривожного голосу народу, які свої політичні і владні амбіції ставлять вище інтересів України вимагають засудження.

«В цей тривожний для України час має прозвучати переконливий і впевнений голос президента України В.Ющенка. Саме всенародно обраний президент, гарант Конституції України мусить докласти всіх зусиль, щоб зупинити політичних екстремістів, не допустити дальшого поглиблення політичної та економічної кризи в Україні», - переконаний Кравчук.