24.07.2006 12:14
Заместитель руководителя фракции Партии регионов Евгений Кушнарев против того, чтобы Конституционный суд использовался как средство политического давления, передает пресс-служба депутата.

"Не уявляю собі, щоб Конституційний суд стояв перед дилемою визнавати власне обрання конституційним чи ні", – зазначив заступник керівника фракції Партії регіонів Євгеній Кушнарьов у п'ятницю, 21 липня, журналістам у кулуарах Верховної Ради.

"Можу твердо сказати, що коаліція, до якої ми належимо, Партія регіонів та наша фракція ніколи не підуть на порушення Закону "Про Конституційний суд України", – відмітив політик. – Ми зацікавленні в найшвидшому приведенні до присяги усіх суддів і готові це робити, але в межах діючого законодавства".

Коментуючи позицію В.Ющенка відносно цього питання, народний депутат відмітив, що Президент у даному випадку керується власними політичними цілями.

"Йому це необхідно для того, щоб отримати додатковий важіль тиску і контролю за діяльністю парламенту", – підкреслив Є.Кушнарьов.

"Ми не проти того, щоб Президент мав належні повноваження, ми проти того, щоб Конституційний суд використовувався як засіб політичного тиску", – резюмував народний депутат.