21.08.2006 16:19
Комментируя события, которые происходили на IV Всемирном форуме украинцев, лидер Социал-демократической партии Украины (объединенной) Виктор Медведчук сказал, что считает заявления, которые прозвучали во время этого мероприятия непозволительными с моральной точки зрения, передает пресс-служба СДПУ(о).

«Слова керівника "Всесвітнього конгресу українців" Аскольда Лозинського стосовно того, що "Велика Вітчизняна війна ніколи не була Вітчизняною, оскільки українці були гарматним м'ясом для Сталіна", його прагнення дискредитувати Українську православну церкву та намагання завдати якомога більшої шкоди українсько-російським відносинам — все це свідчить або про його абсолютне нерозуміння реалій сьогочасної України та її історичного минулого, або про навмисне намагання спровокувати новий спалах конфліктів в українському суспільстві», — вважає Віктор Медведчук.

«Вельми дивним видасться те, що нарікання одного з учасників Форуму на те, що, мовляв, глава українського уряду та двоє віце-прем'єрів дозволяють собі робити виступи російською мовою, викликали оплески у частини делегації з Канади, де, як відомо, конституційно закріплена двомовність. Деякі ж делегати, які свого часу запопадливо надсилали прокльони на адресу канадських "лакеїв у жовто-синій блузі", сьогодні без жодного докору сумління закликали перейменувати День перемоги над німецьким фашизмом у "День скорботи", — додав він.

«Вражає, що люди, цілком відірвані від життя, які не мають ані крихти здорового глузду й перебувають в полоні далекого минулого, взялися з зухвалою самовпевненістю повчати політичні сили України й главу держави патріотизму», — заявив Віктор Медведчук.

«Особливо цинічним видасться те, що все це, дискредитуючи державне свято, пролунало напередодні Дня Незалежності, 15-річчя якої Україна змушена зустрічати, вислуховуючи псевдопатріотичну маячню», — підкреслив лідер СДПУ(О).