23.10.2006 12:22
В понедельник, 23 октября, в адрес редакции From-UA поступило заявление от некой организации, которая именует себя "Комитет по защите минетов и детей". Учитывая остроту проблемы, которая поднимается в письме, редакция считает нужным привести текст письма полностью, на языке оригинала:

"Сьогодні Комітет із захисту мінетів і дітей надіслав електронне повідомлення агентству Associated Press наступного змісту: "Fuck You from Kyiv". Як мовиться в повідомленні, розповсюдженому членами комітету українськими письменниками Костянтином Коверзнєвим та Андрієм Підпалим, "Associated Press заявило про свій намір іґнорувати рекомендації Управління з географічних назв США і продовжувати ганебну імперську традицію щодо написання й називання Києва на російський копил".

"Цей намір антидемократичний не тільки з огляду на понад п'ятнадцятилітнє існування незалежної України, але й з
огляду на те, що жалюгідний процент пересічних американців знає, де знаходиться Афґаністан та Ірак, – країни, в яких військові підрозділи США провадили бойові дії, не кажучи вже про розташування України і її столиці Києва, – заявив Костянтин Коверзнєв. – Отже, вірність Associated Press совецькій традиції є антидемократичних рудиментом холодної війни, неповагою до Української Нації".

"Цим кроком ми висловлюємо своє ставлення до подібних
симптоматичних учинків", – додав Андрій Підпалий.

Комітет із захисту мінетів і дітей закликав усі проґресивні сили в Україні допомогти донести до американських редакторів і менеджерів ЗМІ головний месидж, який міститься в електронному посланні. А саме: "Fuck You from Kyiv".

Напомним, Kyiv - так отныне по-английски зовётся столица Украины. Произносится это слово как "Кыив". Такое решение принял Госдепартамент США, передает Cskp.ru. Прежде мать городов русских звалась Kiev. Впрочем, вольнодумцы из информационного агентства Ассошэйтид Пресс заявили, что Госдеп им не указ и они всё равно будут придерживаться старой традиции.

Подробнее можно прочитать здесь.