27.10.2006 18:22
В пятницу, 27 октября, в адрес редакции From-UA поступило заявление Министра топлива и энергетики Ю.Бойко в ответ на обвинения лидера БЮТ Ю.Тимошенко. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

"Публічний наклеп давно став нормою політичного життя в Україні. Ціла низка політиків зробила кар’єру на безпідставних звинуваченнях, не підкріплених документами чи іншими доказами. Їх мета – нагадати публіці про себе найменшим коштом, адже легше зробити низку гучних викривань, ніж, до прикладу, провести реформи в судовій системі, подолати корупцію в правоохоронних органах, модернізувати промисловість чи енергетику.

Так популізм заміняє політику, а фіктивна діяльність – державне управління. В результаті, руйнується довіра до еліти, однаковою мірою – до влади та опозиції. Знову політичний діалог влади та опозиції заміняється монологом і демагогією.

Попередні Уряди були неспроможні забезпечити стабільність енергопостачання в Україну. Це помітила вся Європа і сьогодні ключовим нашим завданням є знову переконати наших колег на Заході і Сході, що Україна є надійним партнером. Уряду Януковича це вдається. Звідси - бажання дестабілізувати його роботу, відвести увагу суспільства від очевидних успіхів.

Юлія Тимошенко не оприлюднила жодних документів, які можуть покликати відсторонення міністра палива та енергетики чи інші дії. У гонитві за дешевою сенсацією, лідерка БЮТ оприлюднила давно відомі папери. Якщо в них містяться підтвердження незаконних дій будь-кого, їх слід передати в правоохоронні органи і негайно почати розслідування.

Міністерство палива та енергетики і Уряд в цілому наголошують – демократія – це не лише свобода, а й відповідальність перед суспільством. Будь-яке слово має бути виваженим, а звинувачення – підкріплене фактами. На сьогодні очевидним є лише наступне: попередня команда довела енергетичний сектор України до банкрутства. Всі спроби замазати досягнення сьогоднішнього керівництва паливно-енергетичного сектору, спрямовані на приховування власних помилок, наслідки яких для України були катастрофічними".