12.12.2006 11:58
Во вторник, 12 декабря, в адрес редакции From-UA поступило сообщение от пресс-службы СДПУ(о), в котором заместитель Председателя партии Ефим Фикс прокомментировал ситуацию, которая сложилась вокруг референдума по НАТО и ЕЭП. Приводим полный текст сообщения на языке оригинала:

«11 грудня Печерський суд прийняв рішення, де бездіяльність ЦВК визнається протиправною, та зобов’язав ЦВК підвести підсумку збору підписів щодо референдуму про НАТО і ЄЕП. А до цього, 8 грудня, Шевченківський суд відмовив в задоволенні аналогічного позову через перевищення 5-денного строку для розгляду такої категорії справ.

Коментуючи ситуацію, що склалася навколо референдуму, заступник Голови СДПУ(о), секретар Кримського рескому Єфим Фікс звернув особливу увагу на те, що коли Шевченківський суд прийняв рішення, його детально прокоментував пан Балога. На думку Фікса, це вказує на занадто тісний зв'язок між цим судом та Секретаріатом Президента.

Тому в цьому випадку доречним було б запитання: «Наскільки незалежним було рішення Шевченківського суду?». Фікс вважає, що судовий безлад почався в Україні в 2004 році, коли було прийняте рішення про проведення третього туру президентських виборів».