12.12.2006 12:24
В понеділок, 11 грудня, ввечері відбулась церемонія нагородження спеціальними нагородами «Опозиціонер року», їх було вручено 18, передає корреспондент From-UA. Всі домінанти на нагородження з’явились (що буває на аналогічних нагородженнях далеко не завжди), і отримали нагороди (позолочені статуетки на мармуровій підставці з гравіровкою «Переможець акції «Опозиціонер року» 11 грудня 2006 року» ) з рук голови оргкомітету – Миколи Томенка, який, до речі, публічно показав запрошеним 19-ту нагороду, яку залишив собі на згадку.

По формату церемонія аж ніяк не нагадувала пишні святкування в Палаці Україна з безкінечними музичними номерами, хоча без зірок, звичайно, не обійшлося. Серед запрошених, приміром, ми бачили народну артистку України, актрису, телеведучу Наталію Сумську та заслужену артистку України, співачку і телеведучу - Анжеліку Рудницьку, яким, до речі, цього вечора нагороди не вручали. Швидше це була глибока і небайдужа розмова про Україну, про її долю, про перспективу розвитку суспільства на території одного з святих місць для України. Цікаво було спостерігати, як за столом, що умовно можна назвати столом президії, поруч сиділи Микола Томенко, Юлія Тимошенко, Михайло Бродський, який за кілька годин до цього оголосив про свій вихід із київської фракції БЮТ. Як ми зрозуміли, в самому блоці він залишається і, навпаки, намагатиметься створити нову політичну силу (певно, на базі «Воскреслого яблука»), і ця політична сила швидше за все буде однією зі складових БЮТ.

Щоправда, спілкування Тимошенко і Бродського надто активним не назвеш, адже між ними сидів депутат Київради Олександр Бригинець, чия понівичина на попередній сесії Київради спина останні дні не сходить з екранів.

Безумовно, безперечним лідером церемонії був політолог, історик, письменник, нардеп України – Микола Томенко, якому, до речі, в цей день виповнилося 42 роки. Ми з цікавістю нотували його афоризми та політичні прогнози (в наступному, певно, завтра, більш детальному репортажі з фотографіями, поділимося ними).

Переходячи до списку нагороджених назвемо декілька імен: лідери БЮТу – Юлія Тимошенко, Олександр Турчинов, представник Нашої України - Юрій Артеменко, представник РУХУ – Михайло Поживанов, голова Черкаської обласної ради – Володимир Гресь, депутати фракції БЮТ в Київраді – Олександр Бригинець, Анатолій Хостікоєв (ці два депутати спростували заявлений вчора в інтернеті свій вихід із фракції БЮТ), Олександр Гребельник, екс-бютовець, а тепер лідер нової партії і головний двигун референдуму про відставку мера Черновецького – Михайло Бродський, та ще кілька депутатів, бізнесменів, науковців.

Стежте за публікаціями, чекайте більш розгорнутий ексклюзивний репортаж.