17.01.2007 14:07
Медведчук повинен залишитись Головою СДПУ(о). Про це заявив у вівторок, 16 січня, в ефірі «5-го каналу» перший Президент України Леонід Кравчук, передає прес-служба партії.

Відповідаючи на запитання про стан речей в середині СДПУ(о), Леонід Кравчук зазначив: «Медведчук мовчить до з’їзду. Саме з’їзд затвердить програму нової реформованої СДПУ(о). Реформація буде стосуватися трьох складових - політики, людей та методів роботи СДПУ(о). І я впевнений, що саме Медведчук повинен залишитись Головою СДПУ(о)».

Він також заявив, що сьогодні для подолання ситуації протистояння між гілками влади, необхідно йти виключно шляхом перемов та відкритої суспільної дискусії. Перший Президент України вважає, що тільки продовження політичної реформи на місцях дасть сьогоднішнім можновладцям змогу вийти на реальне управління державою.

«Якби українські політики були більш досвідченими та більш розумними, Україна теж могла б впливати на своїх сусідів. А ми тільки скаржимось, що на нас впливають. Це для мене надзвичайно боляче. Треба не скаржитись, не плакати, як Ярославна на валу, а робити щось таке, щоб нас поважали за розум, за виважену політику. А якщо ми плачемо, на нас будуть дивитися і говорити - «ну плачте там собі…», - переконаний Леонід Кравчук.

Коментуючи сьогоднішнє представництво соціал-демократів у владі, Леонід Кравчук зазначив, що соціалісти, комуністи та регіонали визначають державну політику, а до її реалізації можуть залучатися і представники інших політичних сил.

«Я знаю тих людей, які прийшли від соціал-демократів. Той же Папієв працював з Януковичем і раніше, і мав реальні досягнення», - підкреслив Кравчук.